Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Āgenskalna tirgū atvērts jauns "Lido" veikals

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Ēdināšanas uzņēmums AS "Lido" veikala izveidē Āgenskalna tirgū investējis 50 000 eiro, aģentūrai LETA sacīja "Lido" valdes priekšsēdētāja Rita Auziņa.

Jaunā tirdzniecības vieta tiks atklāta ceturtdien, 7.decembrī, plkst.12.

Taujāta par vietas izvēli, Auziņa sacīja, ka Āgenskalna tirgus ir lokācija ar potenciālu, un "Lido" veikalu tīkla paplašināšana tieši šajā vietā ir loģisks un stratēģisks solis. "Redzam, ka Pārdaugava un Āgenskalna apkaime attīstās, aizvien vairāk jauno ģimeņu izvēlas šo Rīgas daļu kā savu dzīvesvietu," atzīmēja valdes priekšsēdētāja.

Tāpat viņa minēja, ka, ņemot vērā Āgenskalna tirgus auditorijas dažādību, arī veikala klāsts ir izveidots daudzveidīgs. Tajā būs pieejamas gan tradicionālās zupas, karbonādes, pankūkas no "Lido" klasiskā piedāvājuma, gan iedzīvotāju vidū iecienīti ārzemju virtuves ēdieni, piemēram, poke un suši.

Patlaban "Lido" grupā Latvijā ietilpst 13 restorāni un četri veikali, kā arī četri restorāni Igaunijā. Tāpat uzņēmuma grupā ietilpst gaļas un kulinārijas ražotne, alus darītava un konditoreja Rīgā.

Jau vēstīts, ka "Lido" koncerns 2022.gada pirmajos četros mēnešos strādāja ar 13,513 miljonu eiro apgrozījumu un 57 060 eiro zaudējumiem. Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pārskats sagatavots par četriem mēnešiem, jo pieņemts lēmums finanšu pārskata periodu pielīdzināt koncerna mātesuzņēmuma AS "Lido" lielākā akcionāra finanšu atskaišu sagatavošanas periodam. Līdz ar to nākamais koncerna gada pārskata periods būs no 2022.gada 1.maija līdz 2023.gada 30.aprīlim.

"Lido" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 292 428 eiro. Koncernā ietilpst SIA "Lido nekustamie īpašumi", kā arī trīs Igaunijas uzņēmumi - "Lido Eesti", "Lido Mustamae", "ODIL Eesti".

Tāpat vēstīts, ka Igaunijas izklaides pakalpojumu un ēdināšanas grupas "Apollo Group" uzņēmums "Treeland" gatavojas palielināt līdzdalību restorānu tīkla "Lido" pārvaldītāja "Lido" kapitālā no 51% līdz 75%.

Holdingam "MM Grupp", kura akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Igaunijas uzņēmējs Marguss Linnamē, pieder 55% "Apollo Group" akciju, bet Igaunijas uzņēmējam Ivaram Vendelinam - 45%.

Vienlaikus Vendelins ir arī mazākuma akcionārs "MM Grupp", kurai piederošo uzņēmumu vidū ir medikamentu tirgotājs "Magnum", mediju koncerns "Postimees Grupp", elektroierīču tirgotājs "IM Arvutid", tāpat grupai ir līdzdalība ultrakondensatoru ražotājā "Skeleton Technologies Group". Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju un monitoringa grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".