Otrdiena, 7.maijs

redeem Henriete, Henrijs, Jete

arrow_right_alt Latvijā

Valsts prezidents: Lai panāktu kvalitatīvu lēcienu kādā nozarē, tā ir jāsāk finansēt tagad

© Ģirts Ozoliņš/MN

Investīcijas zinātnē un pētniecībā ir ieguldījums Latvijas konkurētspējā, otrdien preses konferencē žurnālistiem uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš tikās ar Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS).

Prezidents atzīmēja, ka finansējums zinātnei un pētniecībai tiek palielināts, taču tas netiek palielināts tādā apjomā, kā varētu gribēt zinātnes nozare.

Rinkēvičs norādīja, ka viņa izveidotajā Valsts konkurētspējas komisijā runāts, ko var izdarīt bez lieliem finansiāliem ieguldījumiem, lai, piemēram, uzlabotu kādus administratīvos procesus, taču ir daudzi jautājumi, kurus var risināt tikai ar naudu.

"Lai panāktu kvalitatīvu lēcienu kādā nozarē, tā ir jāsāk finansēt tagad, neskatoties uz to, ka rezultātu uzreiz nevarēs redzēt. Runa ir par ilgtermiņu. Gribu cerēt, ka 2025.gadā šis lēciens būs," sacīja Valsts prezidents.

Viņš teica, ka, veidojot budžetu, ir vajadzības dažādās nozarēs. Piemēram, veselības nozarei nākamā gada budžetā iezīmēti papildu 270 miljoni eiro. Tāpat prezidents pieminēja, ka nākamā gada budžeta kontekstā iekšējai drošībai vajadzēja atvēlēt vēl vairāk finansējuma.

"Mums ir daudz un dažādas vajadzības. Es neapskaužu nevienu valdību, tās vadītāju, finanšu ministru, neatkarīgi no partijas, jo visas vajadzības ir jāsalāgo. Teikšu, kā ir, nav labi, bet labi saprotu apstākļus. Gribu cerēt, ka 2025.gadā divās nozarēs - iekšējai drošībai un zinātnei un pētniecībai - mēs redzēsim finansējuma palielinājumu," pauda prezidents.