Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Latvijā

Jaunajā Teikā atvērta jauna laboratorijas filiāle

© Dmitrijs Suļžics/MN

"Panorāmas" sižetā intervēta uzņēmēja Andra Ļubkas iespējamā slepkava Igora Haita dzīvesbiedre Aļona un viņa šoferis, kuram šobrīd ir aizdomās turētā statuss. Haita sieva intervijā min, ka pirms slepkavības ir noticis strīds starp viņu un nogalināto Ļubku. Strīda laikā Ļubka esot it kā izteicis agresīvas piezīmes uz etniskā pamata. Savukārt nogalinātā dēls Lauris Ļubka vēstulē medijiem norāda, ka intervētās personas apmelo viņa tēvu nacionālā naida kurināšanā, lai tādējādi novērstu uzmanību no patiesajiem slepkavības iemesliem, kā arī lai ietekmētu tiesas procesu. Rožukalne aģentūrai LETA sacīja, ka par minēto sižetu kopumā saņēmusi divus iesniegumus - vienu 26.novembrī un otru šodien. Pēc iesnieguma saņemšanas Rožuklne pirmdien sākusi izvērtējuma procesu, analizējot sižeta saturu, tā veidošanas procesu un nosūtot jautājumus LTV. Jau ziņots, ka Rēzeknē pie tirdzniecības centra tika noslepkavots uzņēmējs un politiķis Ļubka. Valsts policija nekavējoties īstenoja speciālo operāciju "Slazdi" un notvēra aizdomās turēto personu - 1975.gadā dzimušo Haitu. Tiesa apcietinājusi Ļubkas slepkavībā aizdomās turēto Igoru Haitu. Policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija liecināja, ka mirkli pirms noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas starp iesaistītajām personām notika savstarpējs konflikts. SIA "Centrālā laboratorija" Jaunās Teikas kvartālā Gustava Zemgala gatvē, Rīgā, atvērusi jaunu filiāli, aģentūrai LETA norādīja uzņēmuma mātes kompānijā "Repharm".

Investīcijas jaunajā filiālē "Repharm" nenorāda.

Kopumā "Centrālā laboratorija" nodrošina plaša spektra klīniski diagnostiskos laboratorijas izmeklējumus 87 filiālēs, kas atrodas visā Latvijā. Laboratorijā strādā vairāk nekā 650 darbinieku.

Jau ziņots, ka 2021.gadā "Centrālā laboratorija" strādāja ar 69,158 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 2,2 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 95% - līdz 21,677 miljoniem eiro. Finanšu dati par 2022.gadu vēl nav publiskoti.

"Centrālā laboratorija" reģistrēta 1994.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 128 200 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Centrālā laboratorija" ir viens no grupas "Repharm" uzņēmumiem. "Repharm" ietilpst arī AS "Veselības centru apvienība", AS "Sentor farm aptiekas", kā arī zāļu vairumtirgotāja AS "Recipe plus" un augu valsts ārstniecisko līdzekļu ražotāja AS "Rīgas farmaceitiskā fabrika".