Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

"Mazlietiņ aizrāvās." Kūtris komentē Kariņa privāto lidmašīnu skandālu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Vai Valsts kancelejas vadītājam Jānim Citskovskim ir krimināltiesiskā atbildība par ārlietu ministra, bijušā premjera Krišjāņa Kariņa (JV) lidojumiem, kuros izmantoti privāto lidmašīnu pakalpojumi? Savu viedokli TV24 raidījumā “Ziņu TOP” pauž 14. Saeimas deputāts, Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas priekšsēdētājs un bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs (2007-2014) Gunārs Kūtris (ZZS).

“Es domāju, ka nē, jo ne jau J. Citskovskis ielika K. Kariņu lidmašīnā, lai viņš lidotu. Ir darba plāns, kur jālido amatpersonai un attiecīgi Valsts kanceleja nodrošina premjera pārvietošanos, organizē biļetes un pārējo. Ja Kariņa kungs neiebilda pret to, tad atbildība, protams, ir arī tam cilvēkam, kas neiebilst, ja viņam pārmērīgi labi tas viss sokas,” norāda G. Kūtris.

Pēc deputāta domām bijušajam premjeram bija pašam jāapzinās un “jāpiebremzē”.

“Iespējams, J. Citskovskim bija iespēja organizēt citādāk, bet tā nav viņa kriminālatbildība par šo jautājumu. Viņš organizē, lai premjeram būtu ērtāks lidojums,” uzskata Saeimas deputāts. Bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs norāda, ka amatpersona var izmantot likumā atļautās iespējas, taču tām jābūt izmantotām lietderīgi: “Amatpersona ir izdarījusi savu darbu, bet viņa mazlietiņ aizrāvās.”