Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Decembrī pirmizrādi Nacionālajā teātrī piedzīvos monoizrāde ar Ditu Lūriņu

© Ģirts Ozoliņš/MN

Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē 6.decembrī izrādīs Kaspara Rolšteina monooperu "#DiToo" ar aktrisi un režisori Ditu Lūriņu, aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Lolita Grāvīte.

Iepazīstinot ar iestudējuma saturu, teātris norāda, ka "#DiToo" stāsta par dvīņu māsas piedzīvojumiem Papēžu Ķoņciemā - mazā apdzīvotā vietā Kurzemes jūrmalā, kuras iemītniekiem kopš postošās vētras 1967.gadā, kad jūra pilnībā saplūda ar ezeru, piemīt spējas dzīvot vienlaikus vairākos paralēlos kosmosos un iespējamās vēsturēs. Laika gaitā māsa pamet ciemu. Sastapšanās ar pasaulē valdošajiem priekšstatiem par sievietes seksualitāti raisa pārpratumus un neveiklas situācijas, arī atgriezties dzimtajā ciemā vairs nav iespējams.

Aktrise un režisore Lūriņa atzīmē, ka mūsdienu informācijas laukā reālās cilvēku attiecības mēdz aizstāt ar politikas surogātiem. Viņai kā režisorei "#DiToo" esot "līkumains grants seguma mājupceļš uz tādu mīlestību, ko veido sviedri, asinis un laime, nevis ideoloģija".

Iestudējuma radošo komandu veido režisore un aktrise Lūriņa, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, gaismu māksliniece Krista Erdmane, komponists, libreta autors un basģitārists Rolšteins.