Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Militāro parādi no Vanšu tilta vērot nedrīkstēs

© MN

Sestdien, 18.novembrī, drošības apsvērumu dēļ Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārās parādes un tās ģenerālmēģinājuma laikā iedzīvotājiem būs ļauts šķērsot Vanšu tiltu, taču nedrīkstēs to izmantot pasākumu vērošanai, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Minēto pasākumu laikā gājējiem un mikromobilitātes rīku lietotājiem, kuri vēlēsies nokļūt otrā Daugavas krastā, tilts būs pieejams.

Gājēju plūsmu pār Vanšu tiltu pasākumu norises laikā regulēs NBS Militārā policija, Rīgas pašvaldības policija un Valsts policija.

Pašvaldība informē, ka ikdienas slodzēm tilts ir drošs, tomēr pie lielākām slodzēm ir iespējami drošības riski.

Kā vēstīts, pērn drošības apsvērumu dēļ svētku laikā Rīgā jau no 17.novembra pēcpusdienas bija slēgta gājēju un velosipēdistu satiksme uz Vanšu tilta.

Tolaik pašvaldība skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmusi, paredzot iespējamo iedzīvotāju pieplūdumu uz Vanšu tilta, un drošības apsvērumu dēļ svētku pasākumu laikā nolēmusi tiltu gājēju un velosipēdistu satiksmei slēgt.

Lēmumu svētku laikā slēgt gājēju un velosipēdistu satiksmi uz Vanšu tilta kritizēja apvienība "Pilsēta cilvēkiem".

"Pilsēta cilvēkiem" apstiprina, ka bažas par esošo ietvju margu stāvokli ir pamatotas, taču tās būtu iespējams risināt, daļu brauktuves atvēlot gājējiem, velosipēdistiem un skrejriteņu vadītājiem aizlieguma laikā.