Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Uzzini, kur novembra beigās varēs bez maksas pārbaudīt auto tehnisko stāvokli

© Publicitātes foto

No 17. novembra līdz 26. novembrim no plkst. 11.00 līdz 18.00 vairākās Latvijas pilsētās notiks bezmaksas automobiļu pārbaudes, kurās vadītājiem būs iespēja noskaidrot, vai auto pilnvērtīgi sagatavots ziemas ceļiem. Pagājušajā gadā līdzīgā akcijā tika pārbaudīti aptuveni 350 automobiļi. Pārbaužu laikā tika noskaidrots, ka katram desmitajam auto ziemas riepu protektora līmenis bija zem atļautās normas.

“Tuvojoties ziemai, automašīnas uzturēšanā pastiprināta uzmanība jāpievērš atbilstošu ziemas riepu nomaiņai, degvielai un tās daudzumam bākā, logu slotiņām un šķidrumam un bremžu stāvoklim. Atskatoties uz iepriekšējā gada rezultātiem, redzam, ka šādas pārbaudes ir ļoti vajadzīgas un autovadītāju vidū augsti novērtētas”, uzsver Drošas Braukšanas Skolas direktors Jānis Vanks.

Pārbaužu laikā:

  • Noteiks ziemas riepu atbilstība likumam un drošas braukšanas pamatprincipiem - tās ir darba kārtībā, ja nav vecākas par pieciem gadiem, kā arī riepu protektors seklākajā vietā nav mazāks par 4 līdz 5 milimetriem;
  • Pārbaudīs automašīnas akumulatora darbību;
  • Apsekos automašīnas lukturus, lai noskaidrotu, vai tie ir atbilstoši noregulēti un neapžilbina pretim braucošos;
  • Pārliecināsies, vai auto uzpildīts ar sezonai atbilstošu logu šķidrumu, un pārbaudīs logu slotiņu kvalitāti, lai nepieciešamas gadījumā tās varētu nomainīt,
  • Sniegs konsultāciju par drošu braukšanu ziemā un veicamajiem priekšdarbiem, lai sagatavotu auto ziemas sezonai.

Pēc pārbaudes autovadītāji saņems speciālistu slēdzienu, kas palīdzēs atbilstoši sagatavoties ziemas braukšanas sezonai.

Circle K Latvia degvielas kategorijas vadītājs Gatis Titovs norāda, ka tikpat svarīgs faktors kā auto tehniskais stāvoklis, ir arī kvalitatīva degviela bākā. “Iestājoties aukstajam laikam un salam, ieteicams pārbaudīt degvielas filtrus. Speciālists pārliecināsies, vai filtri ir tīri un labā tehniskā stāvoklī - ja nepieciešams, tie būs jānomaina. Dīzeļdzinēja automašīnām jāpārliecinās, vai filtros nav uzkrājušās vasaras degvielas paliekas - temperatūrai samazinoties zem 0 grādiem, auto bākā jābūt tikai arktiskajai dīzeļdegvielai,” skaidro Gatis Titovs.

Rūpējoties par satiksmes drošību, bezmaksas automašīnas pārbaudes piedāvā Drošas Braukšanas Skola (DBS Autoskola) sadarbībā ar Circle K degvielas uzpildes stacijām. Katrs akcijas dalībnieks, kas veiks auto pārbaudi, saņems arī bezmaksas karsto dzērienu.

Automašīnu bezmaksas pārbaudes notiks:

  • 17. novembrī - Brīvības bulv.1, Jelgavā
  • 18. novembrī - Esperanto ielā 2/8, Liepājā
  • 19. novembrī - Rūpniecības ielā 4, Ventspilī
  • 24. novembrī - Ausekļa ielā 26, Valmierā
  • 25. novembrī - Ventspils ielā 28, Daugavpilī
  • 26. novembrī - Jāņavārtu ielā 21, Rīgā