Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Valsts policija zagli pieķer nozieguma vietā; seniore bezgala pateicīga

© Dmitrijs Suļžics/MN

Valsts policija savā "X" kontā dalījusies ar stāstu, kā izdevies pie rokas pieķert zagli, kurš gaišā dienas laikā centās apzagt nespējīgu seniori.

Ieraksts "X": "31. oktobrī, Rīgā, 1. tramvaja pieturā “Tirzas iela”, virzienā uz centru, stāvēja kāda 80 gadu veca sieviete ar diviem spieķiem. Sieviete grasījās šķērsot gājēju pāreju, kad pie viņas pienāca nepazīstams vīrietis. Svešinieks apstājās viņai blakus, uzlika roku uz viņas muguras un uzsāka familiāru sarunu, uzdodot vairākus jautājumus: “Kā Jums klājas? Kā Jums veselība? Atceraties, kā mēs toreiz kopā sēdējām un Jūs man jautājāt par manu veselību?” Ar šo sarunu viņš novērsa kundzes uzmanību, radot apjukumu. Pēc tam vīrietis neuzkrītoši ielika roku sievietes rokassomiņā, kas bija pārlikta pār plecu, un izvilka no tās naudas maku, kurā atradās 80,72 eiro, ID karte, debetkarte, invaliditātes apliecība, pensionāra apliecība un dažādas atlaižu kartes.
Cietusī sieviete zādzību nebija pamanījusi. Taču notiekošo bija novērojuši Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas policisti, kuri strādā kabatzādzību novēršanas jomā, un tobrīd veica darba pienākumus pilsētas ielās. Likumsargi jau sākotnēji bija atpazinuši minēto vīrieti, jo viņš iepriekš vairākas reizes ir nonācis policijas redzeslokā par zādzībām, kas izdarītas pēc līdzīga scenārija.
Likumsargi pa karstām pēdām garnadzi aizturēja un nogādāja policijā, kā arī atdeva cietušajai sievietei nozagto maku ar tās saturu. Pēc mantu atgūšanas cietusī uzrakstīja policijai pateicību par operatīvu darbu.
Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par zādzību nelielā apmērā. Aizdomās turētais vīrietis šobrīd atrodas izolatorā, un drīzumā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu šai personai.
Aicinām iedzīvotājus, kuri cietuši no kabatzādzībām, vērsties tuvākajā Valsts policijas iecirknī ar iesniegumu! Tāpat mudinām apkārtējos iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un pamanot personas, kas izdara noziegumus, vai, iespējams, plāno tos izdarīt, nekavējoties notikuma brīdī izsaukt policiju, zvanot pa tālruņa numuru 110, lai uz notikuma vietu tiktu norīkota policijas ekipāža!

"