Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

"British Airways" pasažieri ceļā dodas ar keksiņiem un piemiņas foto

© publicitātes foto

Pēc 15 gadu pārtraukuma svētdienas, 29.oktobra vakarā Rīgā ieradās pirmais "British Airways" gaisa kuģis, kas turpmāk trīs reizes nedēļā nodrošinās regulāro gaisa satiksmi starp Rīgas un Londonas Hītrovas lidostām.

"Britis Airways" ierašanās brīdi vēl svinīgāku padarīga Lielbritānijas un Latvijas karogi, kas lidostu "Rīga" sveicināja no pilotu kokpita logiem. Pirmā reisa pasažierus Rīgā sagaidīja bundzenieku šovs un katram pasažierim tika dāvināti nelieli suvenīri.

Jau pēc aptuveni stundas lidmašīna bija gatava atpakaļceļam. Iekāpšana gaisa kuģī tika organizēta pa gaisa tiltu no C7 izejas sekotra, kas Rīgas lidostā pamatoti tiek uzskatīts par visprestižāko.

Pirms izlidošanas pasažieriem bija iespēja fotografēties speciāli izveidotā fotostūrītī ar milzu tējas krūzi, saules brillēm, cepurēm un karodziņiem, kā arī uzreiz saņemt interesantās fotogrāfijas, kas paliks par piemiņu no šī vēsturiskā notikuma. Neizpalika arī cienasts - katram pasažierim tika gards keksiņš.

Aculiecinieki vēsta, ka kopumā valdīja priecīga un pacilājoša atmosfēra. "British Airways" virszemes pasažieru apkalpošanu lidostā "Rīga" nodrošina SIA "Havas Latvia".

Lidosta "Rīga" savā mājas lapā raksta: "”British Airways” ir bijis ļoti iecienīts pārvadātājs Baltijas aviācijas tirgū, tāpēc šī atgriešanās ir patiešām gaidīta. Savienojums ar Hītrovas lidostu ir lielisks papildinājums lidostas “Rīga” galamērķu tīklam. Sagaidām, ka jo īpaši to novērtēs korporatīvā vide. Taču, lai kāds būtu ceļošanas iemesls - darījumu brauciens vai atpūtas ceļojums, tiešā satiksme ar Hītrovu un no tās uz tālākiem galamērķiem pasaulē ir nozīmīgs ieguvums Baltijas pasažieriem,” uzsver Liene Freivalde, lidostas “Rīga” Aviācijas pakalpojumu un biznesa attīstības departamenta direktore.

Neils Černofs (Neil Chernoff), “British Airways” tīkla un sadarbības direktors: “Turpinot investīcijas jaunos produktos, pakalpojumos un tehnoloģijās, esam priecīgi stiprināt mūsu saites starp Londonu un Baltijas valstīm un atgriezties Rīgā pēc tik ilga laika. Esam pārliecināti, ka Rīga kļūs par mūsu klientu iemīļotu galamērķi, un priecāsimies sveikt uz borta gan atpūtas un izklaides, gan biznesa ceļotājus, kā arī tos, kuri izmantos mūsu lidojumus, lai apciemotu savas ģimenes un draugus.”