Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Dižošanās ar munīciju un tracis soctīklos: Noskaidrots zēna motīvs

© Ekrānšāviņš

Zēns, kurš sociālajos tīklos bija redzams video, kurā dižojās ar munīciju un šaujamierocim līdzīgu priekšmetu, uzfilmēto iecerējis kā joku, ar kuru dalījies ar draugiem, bet kāds no tiem video tālāk publicējis plašai apskatei.

Pēc tam, kad šāds video parādījās interneta vidē, Valsts policija tajā pašā dienā noskaidroja zēna personību un, pārbaudot notikušā apstākļus, noskaidroja, ka zēns uzfilmējis sevi video un nosūtījis to draugiem kā joku, savukārt tālāk tas nonācis interneta vidē un guvis plašu rezonansi, aģentūrai LETA pavēstīja policijā.

Procesuālo darbību laikā Valsts policija zēna dzīves vietā veica pārbaudi, kurā konstatēja vairākas tukšas patronu čaulītes un spēļmantas ieroča daļas. Ņemot vērā, ka atrastie priekšmeti neveido noziedzīga nodarījuma sastāvu, notikušo vērtēs administratīvā kārtā.

Jau ziņots, ka sociālajos tīklos ievietotajā video bija redzams zēns, kurš, izmantojot rupjus lamuvārdus, apgalvo, ka ir spējīgs atvairīt uzbrukumus, lai, visticamāk, aizstāvētos, jo viņam ir patronas un šaujamierocis. Puika arī aicina daugavpiliešus doties pie viņa, jo varot izdalīt patronas un ieročus.

Video arī redzams, kā zēns iebāž roku plastmasas kastē, kurā atrodas čaulītes un, iespējams, mācību munīcija.