Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

Igaunijas enerģētikas grupa "Alexela" paplašinās Latvijas tirgū

© Scanpix

Igaunijas enerģētikas grupa "Alexela" paplašinās darbību Latvijas dabasgāzes un elektroenerģijas tirgū, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

"Alexela Latvija" piedāvās pakalpojumus gan uzņēmumiem, gan arī privātpersonām, tostarp privātpersonu piedāvājumu "Alexela Latvija" plāno uzlabot un redzamāk pieteikt tirgū 2024.gada sākumā.

No nākamā gada plāns ir paplašināt piedāvājumu portfeli, ieviešot arvien jaunus risinājumus gan elektrouzlādei privātmājām, gan publiskam sektoram, attīstīt Latvijā Bio-Metāna piegādes un nodrošināt citus pakalpojumus.

"Alexela" privātpersonām Latvijā jau šobrīd piedāvā elektrību, savukārt tuvākā mēneša laikā tiks nodrošināts piedāvājums arī dabasgāzei.

Savukārt uzņēmumiem jau šobrīd tiek piedāvāta elektrība, dabasgāze, sašķidrināta dabas gāze un ūdeņradis, kā arī citi enerģētikas risinājumi. Uzņēmumu piedāvājumi tiek izstrādāti īpaši katra biznesa vajadzībām, piemeklējot piemērotāko risinājumu, aģentūrai LETA sacīja uzņēmumā.

"Alexela" valdes priekšsēdētājs Marti Hēls norāda, ka ienākšana Latvijas tirgū ir svarīgs uzņēmuma stratēģiskās attīstības solis.

"Alexela" ir Igaunijā dibināts uzņēmums. "Alexela" pieder degvielas uzpildes staciju tīkls, kurā līdzās naftas izcelsmes degvielai tiek piedāvāta arī biogāze, sašķidrinātā dabasgāze un elektrība.

Igaunijas enerģētikas grupa "Alexela" pērn strādājusi ar 14,6 miljonu eiro peļņu, kas ir par 75,9% vairāk nekā 2021.gadā, liecina uzņēmuma finanšu pārskats. Savukārt "Alexela" ieņēmumi pērn salīdzinājumā ar 2021.gadu pieauguši par 68,8% lūdz 620,4 miljoniem eiro.

Savukārt informācija "Firmas.lv" liecina, ka Latvijas SIA "Alexela" reģistrēts 2014.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 262 800 eiro. Uzņēmums pērn strādāja ar 3,089 miljonu eiro apgrozījumu un 52 085 eiro zaudējumiem.