Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Liepājas lidostai rosina noteikt valsts nozīmes lidlauka statusu

Liepājas lidostai paredzēts noteikt valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka statusu, kā arī lidostas teritorijas robežas, norāda Satiksmes ministrija (SM). Tam ir būtiska nozīme tūrisma un uzņēmējdarbības attīstībai reģionā.

To paredz SM izstrādātais Ministru kabineta noteikumu projekts „Noteikumi par sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Aviosabiedrība „Liepāja”” lidlauka statusu, lidlauka teritorijas robežām un šīs teritorijas plānoto (atļauto) izmantošanu”, ko ceturtdien, 10. martā, izsludināja Valsts sekretāru sanāksmē. Par tiem vēl lems valdība.

Liepājā ir viena no trim Latvijas reģionālajām lidostām, kas ir iekļauta Trans-Eiropas transporta tīklā (TEN-T). Nosakot Liepājas lidlaukam valsts nozīmes statusu un veicinot tā attīstību, tiks sekmēta visa reģiona izaugsme un ātrāka sasniedzamība, tādējādi pozitīvi ietekmējot investīciju piesaisti kā Liepājas, tā visa Kurzemes reģiona uzņēmējdarbības nozarēm.

Liepājas lidostai ir pieredze gan iekšzemes, gan starptautisko lidojumu (piemēram, uz Kopenhāgenu, Hamburgu u.c.) apkalpošanā.

Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030. gadam paredz Liepājas, Ventspils un Daugavpils lidostas izveidot par Baltijas jūras reģiona mēroga gaisa satiksmes mezgliem, nodrošinot saikni ar citām reģiona galvaspilsētām un lielākajām pilsētām.