Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Oktobrī JRT pirmizrādi piedzīvos Hermaņa iestudējums "Pelikāni un vīnogas"

© Kaspars Krafts/f64

Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) 11.oktobrī pirmizrādi piedzīvos teātra mākslinieciskā vadītāja, režisora Alvja Hermaņa iestudējums "Pelikāni un vīnogas", aģentūru LETA informēja teātrī.

Izrāde veidota pēc amerikāņu rakstnieka Reksa Piketa lugas "Sānceļi" ("Sideways"). Tā ir komēdija par četrdesmitgadnieku krīzi, kad divi vīrieši dodas ceļojumā pa Kalifornijas vīna darītavām, kur satiek divas sievietes.

Vēl pirms lugas tapa romāns, kura ekranizācija 2005.gadā izpelnījās piecas "Oskara" nominācijas un tika pie ASV Kinoakadēmijas balvas par labāko scenāriju, vienlaikus saņemot arī sešas neatkarīgā kino - "Indie Spirit" - balvas, kā arī Ņujorkas un Losandželosas kritiķu godalgas.

Piketa luga ar lieliem panākumiem iestudēta ASV, Lielbritānijā un 2023.gadā piedzīvo turneju visā Spānijai. 2024.gada sakumā Ņujorkas Brodvejā gaidāma mūzikla "Sideways" pirmizrāde, ko libretists Pikets sacerējis kopā ar komponistu Antoniju Lī Adamsu.

Lugas tulkotājs, režisors un scenogrāfs ir Hermanis. Lomas atveidos Jānis Skutelis, Ivars Krasts, Jana Čivžele, Inga Tropa, Elita Kļaviņa, Ritvars Logins un Sabīne Tīkmane.