Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Siliņa: Latvijai vairāk jāpopularizē pasaulē savi veiksmes stāsti

© Kaspars Krafts/f64

Latvijai ir vairāk jāpopularizē pasaulē savi veiksmes stāsti, savā pirmajā reģionālajā vizītē apmeklējot Kuldīgu, sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Kā aģentūru LETA informēja premjeres preses birojs, Siliņa Kuldīgas novadā tikās ar domes priekšsēdētāju Inesi Astaševsku, priekšsēdētājas vietnieku Arti Robertu un pašvaldības iestāžu vadības pārstāvjiem. Vizītes laikā pārrunāti izaicinājumi, kas saistīti ar Kuldīgas vecpilsētas iekļaušanu UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, kā arī pašvaldības darbs uzņēmējdarbības, sociālo pakalpojumu un izglītības attīstīšanā.

"UNESCO Pasaules mantojuma statusa piešķiršana Kuldīgas vecpilsētai ir milzīgs novada vadības un iedzīvotāju kopīgs panākums, ar kuru tagad var lepoties visa Latvija. Tas bija iespējams, pateicoties iesaistīto cilvēku entuziasmam, skaidrai un apzinātai vīzijai, kā arī profesionālai sadarbībai ar valsts un starptautiskajām institūcijām. Kuldīgā vēsturiskais mantojums brīnišķīgā veidā apvienojas ar mūsdienīgu pilsētvidi un kopienas sajūtu. Man prieks, ka Kuldīga ir atradusi savu ceļu, un novada vadība strādā, lai pašvaldībā attīstītu uzņēmējdarbību, tūrismu, sociālos pakalpojumus, izglītības jomu, kā arī veidotu cilvēkiem draudzīgu dzīves telpu," sacījusi politiķe.

"Mums ir vairāk jāpopularizē pasaulē savi veiksmes stāsti - un Kuldīga šajā jomā rāda priekšzīmi," piebilda Siliņa.

Novada pārstāvji informējuši par pašvaldības plāniem, attīstot infrastruktūru, kā arī meklējot iespējas piesaistīt papildu investīcijas, lai veicinātu tūrisma nozares attīstību. Pašvaldības vadība informēja, ka Kuldīgas novadā attīstās arī meža nozare, lauksaimniecība, loģistika, aizvien lielāku lomu ieņem arī radošās industrijas. Pašvaldība cenšas atbalstīt iedzīvotājus, kuri vēlas novadā radīt jaunas uzņēmējdarbības nišas, tajā skaitā rīkojot grantu konkursus.