Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Pieaug bojā gājušo skaits ceļu satiksmes negadījumos, kuros iesaistīts alkohols

© Pexels.com

Drošas Braukšanas Skolas vadītājs Jānis Vanks savā viedoklī skaidro, ka Ceļu satiksmes drošības direkcijas dati liecina, ka šogad bijis jau 521 ceļu satiksmes negadījums, kurā vismaz vienam vadītājam konstatēts reibums, ziņo Marta Mackeviča.

Šajos negadījumos ir 13 bojā gājušie un 24 - smagi ievainoti. Bojā gājušo skaits negadījumos, kuros kāds no vadītājiem bijis reibumā, ir augstākais, kopš 2019. gada (2019. gadā bija 14 bojāgājušie).

Statistika liecina, ka atbildīga braukšana joprojām nav pašsaprotama lieta visiem, kas sēžas pie spēkratu stūres. Arī Carlsberg 0.0 atbildīgas braukšanas indeksa” dati liecina, ka aptuveni 30% autovadītāju ir braukuši reibumā.

Lai gan aizvien vairāk uzņēmumi un organizācijas iestājas par atbildīgu alkohola lietošanu un aicina nesēsties pie stūres pēc tā lietošanas, kā arī atgādina, ka vienmēr ir iespēja izvēlēties bezalkoholiskas alternatīvas, statistika liecina, ka vēl neesam gatavi tik ātri atbrīvoties no sliktajiem paradumiem. Pārmaiņas kavē arī sabiedrības kopējā attieksme.