Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Tēva dienas apsveikuma pastkaršu akcijas ietvaros šogad nosūtītas 10 000 kartiņas

© f64.lv, Oksana Džadana

VAS "Latvijas pasts" bezmaksas Tēva dienas apsveikuma pastkartes līdz 10.septembrim nosūtīs kopumā 10 000 tētu visā Latvijā, informē "Latvijas pasta" pārstāvji.

Ārpus Rīgas, kur tēti saņems vairāk nekā 2000 pastkaršu, visvairāk svētku sveicienu ceļos pie tētiem uz Jelgavu, Valmieru un Tukumu.

"Latvijas pasta" pārstāvji norāda, ka uz Jelgavu kopumā nosūtīs 575 pastkartes, uz Valmieru - 394 pastkartes, bet uz Tukumu - 390 pastkartes. Vēl pirmajā pilsētu desmitniekā, kur tēti saņems visvairāk pastkaršu, ir Liepāja ar 372 pastkartēm, Bauska ar 365 pastkartēm, Cēsis ar 313 pastkartēm, Jēkabpils ar 292 pastkartēm, kā arī Talsi un Ogre ar 277 pastkartēm.

Visvairāk sveicienu, kā katru gadu, adresēts Jāņiem - 801 pastkarte. Ar būtisku starpību, tāpat kā pērn, seko Andri - 322 pastkartes - un Edgari - 265 pastkartes. Svētku sveicienus pastkaršu veidā saņems arī Mārtiņi - 247 pastkartes, Juri - 235 pastkartes, Māri - 218 pastkartes, Kaspari - 171 pastkarte, Artūri - 147 pastkartes, Valdi - 142 pastkartes, Kristapi - 134 pastkartes, kā arī daudzi citi tēti ar visdažādākajiem vārdiem.

"Latvijas pasts" jau tradicionāli organizē Tēva dienas pastkaršu sūtīšanas akciju un arī šogad aicina svētkos sumināt tētus, vectētiņus, krusttēvus un citus tuviniekus ar īpaša dizaina pastkartēm.

Katru gadu apsveikuma pastkartēm tiek veidots īpašs dizains, izceļot tētus raksturojošas iezīmes, viņu prasmes, kopīgi pavadītā laika vērtību, kā arī aktivitātes kopā ar tēti. 2021.gadā pastkartes stāstīja par tētiem - "piedzīvojumu karaļiem", ar kuriem būt kopā ir aizraujoši un neaizmirstami, bet 2022.gadā mudināja tētus svinēt svētkus kopā ar mīļajiem "tētīgi" - tā kā pašiem vislabāk patīk.

Šī gada kampaņas sauklis ir "Sūtu tiiik lielus sveicienus!", un kartītes aicina izcelt neizmērojamo mīlestību pret tētiem, kā arī ar smaidu paraudzīties uz iemīļotajām nodarbēm, norāda organizatori.

Apvienojot pastkaršu sūtīšanas seno tradīciju ar mūsdienu digitālo tehnoloģiju iespējām, "Latvijas pasts" kopš 2011.gada organizē pastkaršu sūtīšanas akcijas sociālajos tīklos. Populārākās no tām veltītas Mātes un Tēva dienai.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.