Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

"Visa" sievietes uzņēmējas aicina pieteikties grantu programmai

© pixabay.com

Maksājumu karšu sistēma "Visa" aicina sievietes uzņēmējdarbībā pieteikties grantu programmai "She’s Next", aģentūru LETA informēja "Visa" pārstāvji.

Seši sievietēm piederoši uzņēmumi Baltijā saņems grantu 10 000 eiro apmērā un biznesa mentoringu viena gada garumā sadarbībā ar "Novatore".

"Visa" mārketinga vadītāja Ziemeļvalstīs un Baltijā Jeļena Fadejeva norāda, ka "Visa" darbojas, lai stiprinātu iekļaujošāku ekonomiku, tādējādi vēlas dot jaunas iespējas sievietēm, kurām pieder mazie uzņēmumi, jo "Visa" uzskata, ka tiem ir svarīga loma izaugsmes veidošanā.

Fadejeva pauž, ka grantu programma ir paredzēta sievietēm piederošiem mazajiem uzņēmumiem, kuriem ir nepieciešams kapitāls, lai attīstītu, vadītu un finansētu savu uzņēmējdarbību.

Lai varētu pieteikties grantam, uzņēmumam ir jābūt reģistrētam Latvijā, tam jādarbojas vismaz gadu, jābūt ar fizisku vai digitālu atrašanās vietu, kā arī vismaz 51% uzņēmuma jāpieder sievietei.

Pieteikties grantam iespējams līdz 28.septembrim.

Iniciatīva tapusi sadarbībā ar "Luminor Bank" un globālo mērķfinansējuma platformu "IFundWomen".

Kopš 2020.gada marta "Visa" ar grantu programmu "She’s Next" visā pasaulē sievietēm piederošiem uzņēmumiem ir piešķīrusi vairāk nekā 2,87 miljonus ASV dolāru. Iepriekšējā gadā Latvijā "Visa" "She’s Next" grantu ieguva uzņēmumu "NorthernGrip" un "Rūme" īpašnieces.