Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Aicina iesaistīties brīvprātīgo projektā "Sarunas ar senioriem"; tiek nodrošināta speciāla apmācība

© pixabay.com

Biedrība "Ascendum" 9.augustā rīkos pasākumu "Seniors un sabiedrība. Brīvprātīgi kopā", kurā stāstīs par pieredzi un izstrādāto metodoloģiju brīvprātīgajam darbam sociālās aprūpes centrā ar senioriem, kā arī ar pašvaldību pārstāvjiem, uzņēmējiem un brīvprātīgo loku apspriedīs iespējas veidot jaunu sociālu kustību, aģentūru LETA informēja biedrības pārstāvis Žulijens Nuhums Kulibali.

"Sarunas ar senioriem" ir projekts, kura laikā iepriekšējā gadu mijā 20 brīvprātīgie četrus mēnešus apciemoja sociālās aprūpes centra klientus Rūjienā ar mērķi dibināt attiecības un mazināt senioru sociālo izolētību. Pirms došanās pie senioriem brīvprātīgie tika apmācīti sociālantropoloģes Annas Žabickas vadītos semināros, brīvprātīgajiem tika nodrošināts transports uz aprūpes centru, kā arī naktsmājas tā tuvumā, lai veicinātu nepārrautu saskarsmi.

Līdz jūlija beigām var pieteikties projekta otrajam posmam, kurā 20 brīvprātīgie no visas Latvijas tiks aicināti pavadīt nedēļas nogales kādā no Latvijas sociālās aprūpes institūcijām. Pieteikties iespējams saitē "https://ej.uz/saruna_seniors".

Pirms projekta uzsākšanas un tā laikā ar brīvprātīgajiem strādās ekspertu komanda, sniedzot galvenās zināšanas un iemaņas darbā ar senioriem. Brīvprātīgajiem tiks segtas ceļa, uzturēšanās un ēšanas izmaksas, kā arī nodrošinātas apmācības un regulāras domu apmaiņas sesijas ar projekta dalībniekiem un vadītājiem. Apmācības notiks augustā un ir obligātas visiem pretendentiem.

Projekts tiek organizēts sadarbībā ar sociālās aprūpes un rehabilitācijas centru "Rūjienas senioru māja" un ir daļa no biedrības "Ascendum" realizētā projekta, ko finansē finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu "Aktīvo iedzīvotāju fonds".