Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Sliktas ziņas zīmola "Dundaga" piena produktu cienītājiem; līdz simgadei neizturēja

© F64

Ar jūliju tiek slēgta viena no senākajām pienotavām Latvijā - Dundagas pienotava, ko apsaimniekoja piensaimnieku lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība (PLPKS) «Dundaga».

Tā ir slikta ziņa ne tikai augstvērtīgo piena produkti lietotājiem, bet arī visiem cilvēkiem, kuri tiešā veidā bija saistīti ar uzņēmuma darbību, sākot no lopkopjiem, līdz pārstrādātājiem un grāmatvežiem.

Ieraksts "Facebook" "Re Talsi.lv" kontā: "Sākot ar jūliju, apturēta piena produktu ražošana, tā nolēmuši piensaimnieku lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (PLPKS) «Dundaga» īpašnieki.
PLPKS «Dundaga» ir viens no visvecākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā. Tas dibināts 1927. gadā, atjaunots 1992. gadā un strādāja līdz pat šim brīdim. Pēc četriem gadiem kooperatīvs būtu varējis svinēt savu simtgadi. Diemžēl stāsts nu ir noslēdzies un piena straumes uz Dundagu vairs neplūdīs."
Komentētāji izsaka nožēlu, ka vairs nebūs pieejama tik garšīgā un kvalitatīvā produkcija un lielā mērā šajā procesā vaino valsts attieksmi pret ražotājiem: "Tas viss ir ļoti labi saprotams, nu neko, protams ļoti, ļoti žēl, tā politika, visus slīcina, zemniekiem arī neļauj attīstīties, ūdens maksā dārgāk, kā piens, ja zemnieks sāk attīstīties, tad tūlīt būs putnu gripa vai cūku gripa, visus kaut nost, tā cenu pacelšana un banku mafija, jau visus grib nokaut, kā lopus..."
"
"Pietrūkst tik ļoti garšīgās produkcijas."
"