Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

VUGD glābēji devušies uz vairākiem desmitiem izsaukumu ar vēja nodrītiem postījumiem

© Mārtiņš Zilgalvis/f64

Pirmdien līdz plkst.21 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 66 izsaukumus, kuros ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama nolūzušu koku sazāģēšanā, aģentūru LETA informēja VUGD.

Pārsvarā visos gadījumos koki nolūzuši uz ceļa braucamās daļas, ietves vai bīstami aizlūzuši, bet dažos gadījumos koki nolūzuši arī uz vieglajām automašīnām.

Rīgā un Pierīgā reģistrēti 48 izsaukumi uz stiprā vēja postījumu vietām, Kurzemē - astoņi, Latgalē - divi, Vidzemē - trīs, bet Zemgalē -piecos gadījumos reģistrēti vēja lauzti koki.

Kā ziņots, pirmdien Latvijā dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprinājies līdz 15-20 metriem sekundē, vietām - galvenokārt Kurzemē - gaidāmas brāzmas līdz 21-24 metriem sekundē, brīdina sinoptiķi.

Pašas stiprākās brāzmas prognozētas saistībā ar lietusgāzēm, vietām iespējams arī pērkona negaiss un krusa. Īslaicīgi līs valsts lielākajā daļā, starp mākoņiem spīdēs saule.

Vējā var lūzt koki un to zari, tādēļ iedzīvotājiem jāatturas no pastaigām mežos un parkos, automašīnas nevajag novietot zem kokiem. Nedrīkst doties peldēt jūrā, nav vēlams peldēties arī citās ūdenstilpēs.