Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Smiltēns aicina nepieļaut iepriekšējās kļūdas un savlaicīgi novērst mediķu streiku

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Koalīcijas partneriem jārūpējas par to, lai izvairītos no pēdējā brīža lēmumu pieņemšanas, cenšoties novērst mediķu streiku, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS).

Pedagogu streika laikā panāktajā vienošanās par papildu līdzekļiem algu palielinājumam Smiltēns saskata divas ziņas. Labā esot tā, ka vienošanos tomēr izdevies panākt, taču sliktā esot tā, ka, lai arī , kā apgalvo Smiltēns, "Apvienotais saraksts" (AS) jau sen norādīja uz problēmām, process novilcināts, nonākot līdz streikam.

"To visu varēja izdarīt ātrāk, nenonākot līdz streikam," uzskata Smiltēns, piebilstot, ka AS aicina koalīcijas partnerus rūpēties par to, lai kontekstā ar mediķiem neizveidotos situācija, ka notiek pēdējā brīža lēmumi.

Saistībā ar iespējamo medicīnas darbinieku streiku politiķis akcentēja, ka viņš visu laiku sarunās ar partneriem uzstājis uz solidāru sadarbību un atbildību, tādējādi paredzot jautājumus risināt kopā un laikus.

"Laba mācība ar pedagogiem ir tā, ka jautājumus var atrisināt laicīgāk, savukārt ar mediķiem nedrīkst aizlaist līdz streikam," pauda Smiltēns.

Viņš atzina, ka patlaban medicīnā situācija ir ļoti sarežģīta, savukārt, veselības ministrei Līgai Meņģelsonei uzņemoties veselības ministra pienākumus, viņa jau esot parādījusi "ārkārtīgi lielu drosmi".

Smiltēns atgādināja, ka koalīcijā panākta vienošanās, ka līdzekļi, kas paliks pāri budžetā, tiks novirzīti mediķiem.