Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Noslēgusies pieteikšanās uz IeM izsludināto vakanci

© F64

Noslēgusies pieteikšanās atklātam konkursam uz Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra priekšnieka amatu, un pieteikumi saņemti no 15 pretendentiem, aģentūrai LETA pavēstīja valsts kancelejā.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 21.martā, norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par IeM Informācijas centra nākotnes attīstību, tostarp trīs galvenajiem stratēģiskajiem mērķiem un to īstenošanu.

Konkursa trešajā kārtā tiks pārbaudītas pretendentu vadības kompetences, tostarp stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, komandas vadīšana, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks ieteikts iekšlietu ministram iecelšanai amatā.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā ir Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšniece Maira Roze, Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets un Valsts policijas priekšnieka vietnieks, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins. Tāpat pretendentu vērtēšanā tiks piesaistīts neatkarīgs novērotājs no informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert".