Piektdiena, 10.maijs

redeem Maija, Paija

arrow_right_alt Latvijā

Iekšlietu dienestu darbiniekiem par darbu 18.novembrī piešķir piemaksu 194 938 eiro

© Ģirts Ozoliņš/f64

Valdība otrdien no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra Iekšlietu ministrijai finansējumu 194 938 eiro apmērā, lai izmaksātu iekšlietu dienestu darbiniekiem piemaksu par dienesta pienākumu pildīšanu svētku dienā 18.novembrī.

Valsts policijai paredzēti 62 312 eiro, Valsts policijas koledžai - 1080 eiro, Valsts robežsardzei - 44 268 eiro, Valsts robežsardzes koledžai - 5797 eiro, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam - 79 786 eiro, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžai - 1695 eiro.

Policisti, lai nodrošinātu tiem uzticēto nozīmīgo valsts funkciju īstenošanas nepārtrauktību, pildīja dienesta pienākumus 2022. gada 18.novembrī, tai skaitā nodrošināja sabiedrisko kārtību un valsts iekšējo drošību, regulēja satiksmi parādes gājiena laikā, kā arī veica ikdienas darbus.

Tāpat policisti piedalījās arī Latvijas un tās sabiedroto bruņoto spēku, Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu vienību un Jaunsardzes vienību militārajā parādē par godu Latvijas proklamēšanas 104. gadadienai.

Valsts robežsardzes amatpersonas18. novembrī nodrošināja ikdienas funkciju imigrācijas, robežkontroles un robežapsardzības jomā, īstenoja patvēruma meklētāju apsardzību un konvojēšanu, veica citus pienākumus. Daļa amatpersonu īstenoja arī iekšējas, negaidītas dienesta pārbaudes. Robežsargi piedalījās militārajā parādē un citos svinīgos pasākumos un tematiskajās izstādēs Latvijā.

Atsevišķas amatpersonas veica dienesta pienākumus ārpus Latvijas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonas 2022. gada 18.novembrī pildīja dienesta pienākumus Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta struktūrvienībās. Vienlaikus glābēji šajā dienā pildīja dienesta pienākumus un piedalījās parādē.