Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Apstiprināts policijas rīcības plāns 13.janvārī plānotajam "Antiglobālistu" pasākumam

Valsts policijā trešdien apstiprināts tiesībsargu rīcības plāns 13.janvārī pie Saeimas plānotajam "Antiglobālistu" pasākumam.

Valdības otrdien Valsts policijas priekšnieka amatā apstiprinātais Artis Velšs trešdien Latvijas televīzijā sacīja, ka policija ir gatava nodrošināt drošību un kārtību šajā dienā. "Mums ir plāns, saskaņā ar kuru mēs rīkosimies," viņš teica, uzsverot, ka policijas resursi ir pietiekami, lai nepieļautu nekārtības šajā dienā.

Biedrība ''Antiglobālisti'' 13.janvārī pie Saeimas šogad plānojusi rīkot nevardarbīgu mītiņu, lai protestētu pret Latvijas iedzīvotāju naudas noguldīšanu ārvalstu bankās.

Jāatgādina, ka 2009.gada 13.janvāra pēcpusdienā Doma laukumā noritēja opozīcijas partijas "Sabiedrība citai politikai" pieteikta protesta akcija,kopumā pulcējot aptuveni 10 tūkstošus iedzīvotāju. Pēc mītiņa daudzi demonstranti devās uz Saeimas namu, kur tika sisti parlamenta ēkai stikli, demolētas policijas automašīnas un apmētāja kārtības sargus ar dažādiem priekšmetiem, tostarp bruģi. Cieta arī vairākas ēkas un veikali Vecrīgā. Traumas guva gan policisti un karavīri, gan grautiņa dalībnieki.