Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Latvijā

"Ulubeles" vadītāja: Likums pret dzīvnieku mocītājiem ir pārāk maigs

© Ilze Šteinfelde

Pēdējās nedēļās Latviju pāršalkuši vairāki dzīvnieku mocīšanas gadījumi. Augusta beigās ar pneimatisko ieroci tika sašauts kaķis, bet pirms pāris dienām saimnieks savu suni apraka dzīvu.

"Ulubeles" vadītāja Ilze Džonsone LTV raidījumam "Panorāma" norādīja, ka panākt, lai tiktu ierosināts kriminālprocess par sliktu izturēšanos pret dzīvnieku, neesot viegli. Šādu gadījumu skaitam esot tendence pieaugt un viens no iemesliem, pēc I. Džonsones teiktā, ir nesodāmība un likums, kas ir pārāk maigs pret dzīvnieku mocītājiem.

Portāls NRA jau rakstīja par šokējošo gadījumu Bolderājā, kur saimnieks savu suni apraka. Vēl šokējošāks bija Valsts policijas lēmums neierosināt kriminālprocesu. Kā iemesls šim lēmumam kalpoja tas, ka suns nebija čipots, ar konkrēta īpašnieka vārdu un uzvārdu. Līdz ar to neesot iespējams precīzi un likumīgi noteikt īpašnieku.

Klīnikā, veicot pārbaudes, atklajās, ka suņuka veselības stāvoklis nebija no tiem spožākajiem. Daļu problēmu, kā piemēram sliktu redzi un dzirdi, var “norakstīt” uz sirmo vecumu, tomēr ir redzamas arī saimnieka nolaidības pēdas. Sunim nebija veikta čipošana, bija dažadi izaugumi uz kājām un astes. Ķepainim trūka vitamīni, barības vielas, bija stipra caureja un atūdeņošanās. Iespējams no ilgstošās gulēšanas saspiestam bedrē, radušās arī problēmas piecelties.