Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Slovākijas parlamenta priekšsēdētājs Levitam pateicās par labiem karavīru uzturēšanās apstākļiem Latvijā

© Romāns Kokšarovs / F64

Latvijai un Slovākijai labs potenciāls ekonomisko attiecību stiprināšanai informācijas tehnoloģiju un augsto tehnoloģiju jomā, uzskata Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra pārstāve Elīna Kresa, oficiālās vizītes laikā Slovākijā Levits tikās ar Slovākijas parlamenta priekšsēdētāju Borisu Kolāru, uzsverot parlamenta lomu NATO Austrumu flanga stiprināšanā un ekonomisko attiecību veicināšanā starp abām valstīm.

Sarunā ar Slovākijas parlamenta priekšsēdētāju Valsts prezidents pateicās parlamentam par pastāvīgā uzturēšanās mandāta piešķiršanu slovāku karavīru pārstāvniecībai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā.

Kolārs pateicās par labiem karavīru uzturēšanās apstākļiem Latvijā un uzsvēra, ka Slovākijai tas bija svarīgs lēmums. Viņš norādīja, ka tas ir spēcīgs signāls par Slovākijas ieguldījumu NATO kopējā aizsardzībā.

Valsts prezidents informēja Kolāru par Trīs jūru iniciatīvas samitu Rīgā šī gada jūnijā, uz kuru ieradīsies arī Slovākijas prezidente.

Līdztekus politiskajām sarunām, samita ietvaros notiks arī Biznesa forums, kā arī pilsoniskās sabiedrības un parlamentāriešu tikšanās.