Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Latvijā

Latvijā darbojas divi bezmaksas informatīvie tālruņi bēgļiem no Ukrainas

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Lai sniegtu atbalstu cilvēkiem, kas Latvijā ierodas no Ukrainas, no šodienas Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra (AIC) bezmaksas uzziņu tālrunis 8000 0800 strādās diennakts režīmā, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Zvanot uz šo tālruņa numuru, bēgļiem no Ukrainas būs iespējams saņemt informāciju par Rīgas pašvaldības pakalpojumiem un sniegto atbalstu.

Uz zvaniem atbildes varēs saņemt latviešu, angļu un krievu valodās.

Rīgas iedzīvotāji tāpat kā līdz šim darba laikā no plkst.8 līdz 18 varēs zvanīt uz AIC tālruni, lai saņemtu informāciju par pašvaldības pakalpojumiem vai uzdotu sev interesējošus jautājumus.

Nakts stundās un brīvdienās zvanu centrs apkalpos tikai jautājumus par atbalstu Ukrainas kara bēgļiem.

Šonedēļ tiek strādāts pie centralizēta mehānisma izveides, kā pašvaldībai sadarbībā ar valsts iestādēm efektīvi un vienuviet nodrošināt bēgļiem nepieciešamo ilgtermiņa atbalstu un sniegt būtiskākos pakalpojumus.

Lai sniegtu būtiskāko informāciju par atbalsta sniegšanas un saņemšanas iespējām Ukrainas civiliedzīvotājiem vienuviet, darbu uzsācis arī Sabiedrības integrācijas fonda izveidotais vienotais informatīvais tālrunis - "Palīdzība ukraiņiem Latvijā" - 27 380 380.

Informatīvais tālrunis "Palīdzība ukraiņiem Latvijā" nodrošinās kara bēgļiem no Ukrainas centralizētu informāciju par pieejamo palīdzību un atbalstu Latvijā, piemēram, kā saņemt nodarbinātības, psiholoģiskās palīdzības, juridiskā atbalsta, tulka, veselības aprūpes, sociālā atbalsta u.c. pakalpojumus.

Savukārt, Latvijas iedzīvotājiem sniegs informāciju par iespējām veikt ziedojumus un sniegt atbalstu, piemēram, iesaistoties brīvprātīgajā darbā.

Sākotnēji paredzēts, ka informatīvais tālrunis strādās visu diennakti bez brīvdienām, atbildes varēs saņemt latviešu, krievu, ukraiņu un angļu valodās.