Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Latvijā

Plānots tērēt 2,6 miljonus eiro, lai izveidotu patvēruma meklētāju centra filiāli

© Dmitrijs Suļžics / F64

Patvēruma meklētāju izmitināšanas centra (PMIC) filiāles izveidošanai Alūksnes novada Liepnas pagastā plānots tērēt 2 632 089 eiro, no kuriem lielākā daļa būs Eiropas Savienības finansējums.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes un Nodrošinājuma valsts aģentūras nodarbinātie 2021.gada novembrī veica bijušās Liepnas internātpamatskolas internāta ēkas sākotnējo apskati un atzina to par piemērotu patvēruma meklētāju pagaidu izmitināšanai.

Nepieciešamības gadījumā šeit varētu izvietot 250 patvēruma meklētājus.

Projekta īstenošanas termiņš ir līdz 2023.gada 28.februārim.

Minētais finansējums nepieciešams internātpamatskolas internāta ēkas pielāgošanai, uzturēšanai, aprīkojuma iegādei un uzstādīšanai un citiem izdevumiem.

Lai nodrošinātu finansējumu projekta īstenošanai, Ministru kabinets šodien deva atļauju Iekšlietu ministrijai uzņemties valsts budžeta saistības.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros kopš pagājušā gada pavasara notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Daļa līdz šim Latvijā iekļuvušo cilvēku lūguši patvērumu Latvijā. Tāpat daļa no šiem cilvēkiem pēc patvēruma lūguma iesniegšanas Latviju ir pametuši un devušies uz citām Eiropas valstīm.