Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Rinkēvičs uzskata, ka EK priekšlikumi apdraud Eiropas valstu demokrātiju

© f64.lv, Oksana Džadana

Eiropas Komisija izvirzījusi priekšlikumu atļaut ierobežot partiju finansēšanu ārpus Eiropas Savienības esošām valstīm. Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauda, ka Eiropas Vispārējo lietu padomē iebilda pret izvirzīto priekšlikumu.

Rinkēvičs atzina, ka šāds Eiropas Komisijas priekšlikums apdraud valstu demokrātiju. Tādējādi var tikt veicināti centieni ietekmēt valsts politiskos procesus.

Ministrs uzskata, ka šāda priekšlikuma apstiprināšana būtu nepieņemama gan no Latvijas, gan pašas Eiropas drošības viedokļa.

Šodien notika Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sēde. Sēdē piedalījās ES valstu ministri, tai skaitā arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Šodien ministri atklātajā sēdē rīkoja politiskās debates par tiesību aktu paketi "Demokrātijas un vēlēšanu integritātes stiprināšana".

Ar šo tiesību aktu paketi klajā nāca Eiropas Komisija (EK). Kā pauž EK, tad paketes mērķis ir nodrošināt brīvas un godīgas vēlēšanas un atklātas publiskas debates ES, padarīt digitālo pasauli atbildīgāku un aizsargāt demokrātiju un vēlēšanu procesus, saskaroties ar mēģinājumiem iejaukties un manipulēt ar informāciju.