Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Jaunais Latvijas vēstnieks Kanādā būs Kaspars Ozoliņš

© Ārlietu ministrija

Valsts prezidents Egils Levits šodien svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstuli nākamajam Latvijas vēstniekam Kanādā Kasparam Ozoliņam,  informē Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrijā norādīja, ka Ozoliņš darba gaitas ĀM sāka 1994.gadā. Viņš strādājis Starptautisko organizāciju departamentā, Drošības politikas nodaļā, vadījis Krievijas nodaļu un Drošības politikas departamentu. Tāpat viņš strādājis Latvijas vēstniecībās Zviedrijā un ASV, bijis Latvijas valdības pilnvarotais pārstāvis trīspusējā Latvijas-Krievijas-EDSO komisijā un Valsts kancelejas direktora vietnieks hibrīdapdraudējuma novēršanas jautājumos.

Ozoliņš bijis Latvijas vēstnieks Čehijā, Horvātijā un Dānijā. Kopš 2019.gada viņš vadījis Drošības politikas un starptautisko organizāciju direkciju.

Vēstnieks studējis Latvijas Universitātē, ieguvis vēstures maģistra grādu, pilnveidojis savas zināšanas Eiropas drošības politikas kursos Eiropas Padomē un Dž.Māršala centrā Vācijā, kā arī stažējies Zviedrijas Aizsardzības pētījumu institūtā.

Ozoliņš amatā nomaina vēstnieku Kārli Eihenbaumu, kurš pārstāvēja Latvijas intereses Kanādā kopš 2016.gada.