Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Rēzeknē, kādā pagastā, uzieta marihuānas audzētava

© Lauris Aizpurietis / F64

Septembra beigās kādā privātīpašumā Rēzeknes novadā uzieta marihuānas audzētava, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Policijas amatpersonas savā rīcībā bija ieguvušas informāciju par personu, kas, iespējams, privātīpašumā Rēzeknes novadā nelikumīgi audzē un uzglabā marihuānu. Kriminālprocesā pieņemts lēmums veikt kratīšanu.

Ierodoties īpašumā Rēzeknes novada Ozolmuižas pagastā, policisti konstatēja, ka gan teritorijā, gan iekštelpās ir ierīkota nelegāla marihuānas audzētava. Kopumā kratīšanas laikā tika izņemti aptuveni 50 nogriezti un 55 augoši marihuānas augiem līdzīgi stādi, kā arī aptuveni pieci kilogrami zaļganbrūnas, izkaltētas augu izcelsmes vielas. Kratīšanas laikā tika izņemts arī audzēšanai nepieciešamais aprīkojums.

Turpat notikuma vietā tika aizturēta arī iespējamā vainīgā persona - 1973.gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu. Lai noteiktu precīzu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Savukārt vīrietim par likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikumu par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Tāpat viņam draud atbildība par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.