Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Pierobežā lāči dzenās pakaļ cilvēkam

© ReTV

Degvielas uzpildes stacijas "Akron" socialās vietnes "Facebook" profiā ievietots video, pie kura ir piebilde - "Igaunijas pierobežu mežu iemītnieki labi iedzīvojušies".

Video redzams grantēts ceļš meža malā. Dzirdamas suņa rejas, līdz parādās pats medību suns, kuram seko vispirms viens un tad vēl trīs lāči.

Pamanījuši cilvēku, tie skrien viņa virzienā un filmētājs metas bēgt.

"Facbook" ieraksta komentāros izteikti dažādi viedokļi.

Pats profila īpašnieks "Akron" piebildis, ka dzīvnieku pazinēji iesaka tādā situācijā lēnām atkāpties, nevis strauji mesties bēgt.

Vēl kādi citi komentāri vēsta:

"Uzvedās, kā puspieradināti... - Varbūt pat tie ir - kādreizēji kādas zvērnīcas dzīvnieki. Bet, diemžēl, tas nenozīmē, ka šie lāči nevar būt bīstami. - Drīzāk jau otrādi!"

"Ja domaajat, ka cilveekam pieder viss- ruugti maldaaties! Mezs ir dziivnieku maajas, kur Juus esat tikai viesis, nekas vairaak. Nepatiik, ja meza zveeri naak cilveeku miteklos, esiet tik labi un uzvedieties mezaa taa, kaa gribeetu, lai ciemini uzvedas juusu maajaas. Elementaara pieklaajiiba. Piekriitat?"

"Es negribu, piemēram, sēdēt bunkurā, bet gan izbaudīt pastaigas mežos, elpojot svaigu gaisu. Vai meži ir domāti tikai lāčiem, Jūsuprāt?"

"Interesanti, vai iespējamo cilvēku upuru gadījumā būs arī kāda amatpersona ar reālu atbildību?"