Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Bezvests.lv jauns palīgs cilvēku meklēšanā

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Bezvests.lv ir prezentējis jaunu ierīci pazudušu cilvēku meklēšanā: unikālu "Glābšanas torni"

Tas ir aprīkots ar palīdzības izsaukšanas pogu: ja mežā apmaldījies cilvēks atradīs torni, pie viņa ieradīsies bezvests.lv brīvprātīgie pēc iespējas īsākā laikā. "Glābšanas tornim" šobrīd nav analogu. Tas ir aprīkots ar skaņas un gaismas signāliem, kas noteikti piesaistīs mežā pazudušā cilvēka uzmanību. Lai izsauktu palīdzību, jānospiež poga, un signāls nekavējoties tiks nosūtīts uz bezvests.lv mobilo tālruni.

"Pēc signāla saņemšanas ir iespēja piezvanīt uz konkrēto torni, parunāt ar cilvēku, nomierināt, informēt, cik minūšu laikā palīdzība būs klāt. Ja pazudis bērns ar īpašām vajadzībām, diktofonā var ierakstīt viņa mātes vai cita tuvinieka balsi, un sirēnas signāla vietā no skaļruņa atskanēs balss ieraksts," stāsta bezvests.lv dibinātājs un vadītājs Aleksandrs Faminskis.

Pirmais "Glābšanas tornis" ir pārbaudīts un darbojas bez kļūdām. Bezvests.lv plāno izgatavot aptuveni desmit torņus. Tie tiks uzstādīti pa meklēšanas perimetru, lai izvairītos no situācijām, kad brīvprātīgie seko pazudušajai personai, bet viņa aizvien vairāk attālinās no meklētājiem. "Glābšanas tornis" tiks izvietots pa perimetru, izmantojot kvadraciklu - tas ir ātrākais veids torņu uzstādīšanai. Visu mūsu izstrādāto ierīču galvenais mērķis ir samazināt meklēšanas laiku. Piemēram, ja pazudis vecs cilvēks vai bērns, katra minūte ir svarīga - tad ir vislielākā iespēja atrast cilvēku sveiku un veselu. "Glābšanas torņa" projekts tika īstenots ar LNK Industries finansiālu atbalstu.