Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Transportlīdzekļa numuru varēs izvēlēties arī internetā

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

No februāra Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sākusi piedāvāt jaunu pakalpojumu - izvēlēties numuru e-vidē, liecina direkcijas informācija.

Lai izvēlētos un pieteiktu numuru CSDD klientiem nepieciešams autorizēties CSDD pakalpojumu izmantošanai tiešsaistē, norādīt īpašumā, turējumā vai valdījumā esošu transportlīdzekli, no nākamās numuru sērijas izvēlēties numuru un norādīt CSDD klientu centru klientu centru, kur numura zīmes tiks saņemtas. Vēlāk jāveic maksājums par numura zīmju izgatavošanu, apliecinājumu par tā veikšanu saņemot e-pastā.

Pēc tā direkcijas klienti Rīgas klientu apkalpošanas centrā numura zīmes varēs saņemt divu stundu laikā pēc iesnieguma saņemšanas, bet reģionos zīmes izgatavos un nogādās trīs darba dienu laikā pēc numura pasūtīšanas. Pieteiktais numurs transportlīdzeklim norādītajā klientu apkalpošanas centrā jāreģistrē desmit dienu laikā, papildus veicot maksājumu par numura izvēli un reģistrāciju.

CSDD vēsta, ka numuru var izvēlēties Latvijā reģistrētam vai arī Latvijā nereģistrētam transportlīdzeklim, kas iepriekš ir uzrādīts agregātu numuru salīdzināšanā.

CSDD reģistrē transporta līdzekļus Latvijā, izsniedz vadītāju apliecības, veic automašīnu tehnisko apskati un sniedz citus pakalpojumus. CSDD ienākumus gūst no pakalpojumu maksām. Direkcijas kapitāldaļu turētājs ir Satiksmes ministrija.