Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Brīdina autovadītājus! Atkušņa laikā īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi ir uz grants autoceļiem

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Turpinoties atkusnim, īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi visā valsts teritorijā patlaban ir uz vietējiem autoceļiem ar grants segumu, kā arī citiem ceļiem, kuriem ir zemākas uzturēšanas klases, norādīja "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

LVC pārstāvji pauda, ka grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar piebraukta sniega kārtu, un atkušņa laikā uzlabot braukšanas apstākļus uz tiem ir īpaši sarežģīti, jo kaisīto smilti no ceļa noskalo kūstošais sniegs vai lietus.

Vienlaikus piebraukto sniega kārtu uz grants autoceļiem rievo, taču, kūstot sniegam, izkūst arī rievas. Tāpēc autobraucējiem ir jārēķinās ar sarežģīties braukšanas apstākļiem gan pirmdien, gan turpmākajās nedēļas dienās.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti krasi, tāpēc autobraucējiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jāietur lielāka distance līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, jāizvairās no straujiem manevriem, kā arī jāizvēlas braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs ātrums.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.