Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

"Depo" ziedo 74 200 eiro akcijai, kas nodrošina siltas maltītes mediķiem

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Lai palīdzētu medicīnas darbiniekiem, DEPO jau pavasarī iesaistījās sabiedriskā labuma organizācijas HOSPISS LV rīkotajā akcijā “Galds savējiem” – 200 siltas maltītes mediķiem katru dienu, 47 dienu garumā.

Sākoties Covid-19 otrajam vilnim, DEPO kopā ar HOSPISS LV nolēma atsākt akciju “Galds savējiem”, turpinot ziedot un ciešāk sadarboties ziedojumu piesaistē. Mēs esam par un ar darītājiem. HOSPISS LV komanda Ilzes Neimanes-Nešporas vadībā ir aizrautīgi darītāji - aktīvi, pašaizliedzīgi, ar neviltotu vēlmi palīdzēt. Sirdscilvēki, kuri spēj daudz paveikt, iesaistīt un aizraut citus.

Lai kaut nedaudz padarītu vieglāku mediķu ikdienu, DEPO turpina finansēt 200 siltas maltītes mediķiem katru dienu un aicina šajā akcijā iesaistīties visu sabiedrību gan uzņēmumus, gan privātpersonas. DEPO līdz šim akcijai ziedojis 74 200 eiro.

Mēs augstu vērtējam visus akcijas “Galds savējiem” sadarbības partnerus, kuri sev tik grūtajā laikā rod iespēju palīdzēt arī citiem. Paldies visiem, kas piegādā pārtiku, gatavo garšīgās maltītes, piegādā tās mediķiem un, protams, paldies arī pašiem mediķiem.

HOSPISS LV vadītāja Ilze Neimane-Nešpora uzsver: “Šīs akcijas mugurkaula un stiprā pleca funkcijas pilda savējie - veikals DEPO. Kādam vienmēr ir jābūt pirmajam un es esmu pateicīga un lepna, ka tas ir atbildīgs zīmols. Ar šo atbalstu galvenokārt tiek iegūts tik svarīgais laiks pacientu aprūpei. Pateicoties siltajām maltītēm mediķiem rodas spēks, enerģija un tas ir arī morālais atbalsts, zinot, ka maltītes sarūpējuši atbildīgi Latvijas iedzīvotāji un uzņēmumi.”

Akcijai “Galds savējiem” līdz šim ziedojuši daudzi uzņēmumi, kā arī daudzi privātie ziedotāji, sākot no dažiem eiro līdz pat vairākiem tūkstošiem.

Pateicoties šiem dāsnajiem ziedotājiem, no šodienas medicīnas darbiniekiem tiek nodrošinātas jau 554 siltas maltītes dienā. Paldies visiem, kas ziedojuši līdz šim un tiem, kas vēl ziedos. Akcijas “Galds savējiem“ kopīgais mērķis ir sagādāt līdz pat 1000 siltām maltītēm mediķiem katru dienu, kas nozīmē, ka sabiedrībai vēl jānāk talkā, lai sasniegtu iecerēto. Ziedo šeit - www.galdssavejiem.lv.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas galvenā māsa Dace Kancāne: “Slimnīcas personāls, kas ir tieši iesaistīts Covid-19 pacientu ārstēšanā un aprūpē, ir pateicīgs atbalstītājiem par iespēju baudīt siltas maltītes savās darba dienās. Šis laiks, kad mēs visi mācāmies strādāt skarbākos apstākļos kā ikdienā, ko nosaka esošā epidemioloģiskā situācija, ir grūts. Personāls šobrīd slimnīcā strādā īpašos apstākļos, kas rada spriedzi, palielina izdegšanas risku un darba spēju samazināšanos. Tādēļ jo īpaši svarīgs ir ikviens atbalsts no uzņēmumiem, kas mūsu darbiniekiem ir kā viens no apliecinājumiem, ka viņu ieguldījums pacientu veselības aprūpē tiek pamanīts un augsti novērtēts. Tā ir kā papildu motivācija mūsu cilvēkiem doties savos ikdienas darbos un palīdzēt smagi sirgstošajiem pacientiem.”

Milzīgs paldies visiem mediķiem, kuri katru dienu, katru stundu, katru minūti stāv sardzē par mūsu veselību. Aicinām padomāt par to, kā mēs katrs varam rīkoties, lai visi būtu sveiki un veseli, un mediķi varētu bez pārslodzes un droši, vislabākajā veidā veikt savu darbu.