Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

No Tartu Universitātes slēgtajām kopmītnēm neviens Latvijas valstspiederīgais nav lūdzis palīdzību

© Postimees Grupp/Scanpix Baltics/Scanpix/LETA

No Tartu Universitātes slēgtajām kopmītnēm Ārlietu ministrijā neviens Latvijas valstspiederīgais pēc palīdzības nav vērsies, informēja ministrijas preses sekretārs Jānis Beķeris.

Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass 18.aprīļa vakarā parakstīja rīkojumu par Tartu Universitātes kopmītņu slēgšanu sakarā ar tur apstiprinātiem jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 gadījumiem.

Ēka slēgta pēc tam, kad pozitīvas koronavīrusa analīzes uzrādījuši seši studenti, kuri dzīvo vienā stāvā.

Tartu Universitātes kopmītnēs pavisam dzīvo 281 cilvēks un viņiem līdz kornavīrusa analīžu rezultātu saņemšanai jāpaliek savos dzīvokļos un jāizvairās no kontaktiem ar citiem cilvēkiem.

Ierobežojumi kopmītņu iemītniekiem būs spēkā līdz tam, kamēr nebūs veikti Covid-19 testi, noskaidroti kontakti ar inficētajiem un saņemti testu rezultāti.

Lai novērstu infekcijas izplatīšanos, ēka sadalīta trijās zonās: iemītniekiem ar pozitīvām analīzēm, iemītniekiem, kuri kontaktējušies ar inficētajiem un kuru analīzes ir negatīvas, un iemītniekiem, kas nav kontaktējušies ar inficētajiem.

Studentiem ar pozitīvām koronavīrusa analīzēm jāpaliek kopmītnēs stingrā izolācijā līdz viņi izveseļosies.

Tiem, kuri kontaktējušies ar inficētajiem studentiem un kuru analīzes ir negatīvas, jāpaliek savos kopmītņu dzīvokļos divas nedēļas un jāseko līdzi savai veselībai. Viņiem tiek garantēta iespēja iziet svaigā gaisā.

Kopmītņu iemītnieki, kuri nav kontaktējušies ar inficētajiem un kuru analīzes ir negatīvas, var iet ārā, ievērojot vispārējos ierobežojumus.