Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas attīstības plāns 2021.-2027.gadam paredz dzīves kvalitātes pieaugumu

© F64

Nacionālā attīstības plāna pēc 2021.gada mērķis būs stabila izaugsme un dzīves kvalitātes pieaugums ikvienam iedzīvotājam, paredz Pārresoru koordinācijas centra (PKC) konceptuālais piedāvājums "Nacionālajam attīstības plānam 2021.-2027.gads" (NAP2027).

Konceptuālais piedāvājums paredz, ka NAP2027 nodrošinās cilvēka un valsts prioritāšu simbiozi un visaptverošu prioritāšu un izaugsmes aspektu pārklājumu.

Konceptuālais piedāvājums paredz, ka NAP2027 nodrošinās cilvēka un valsts prioritāšu simbiozi un visaptverošu prioritāšu un izaugsmes aspektu pārklājumu.

NAP2027 stratēģija paredz "mērķu un uzstādījumu konverģenci ar cilvēka un valsts prioritātēm un attīstības rezultatīvajiem rādītājiem, kā arī visu jauno iniciatīvu un projektu obligātu atbilstību attīstības rādītājiem".

NAP2027 kā valsts prioritātes rosina noteikt tautsaimniecības attīstību, cilvēkkapitāla pieaugumu un valstiskuma stiprināšanu. Savukārt cilvēka prioritātes būs materiālā labklājība, dzīves vide, dzīvildze, zināšanas un prasmes, mājoklis, kultūra un atpūta, fiziskā drošība un piederības apziņa valstij.

Par minēto PKC priekšlikumu šodien diskutēs Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītajā Nacionālās attīstības padomes sēdē.

Latvijas Nacionālais attīstības plāns ir galvenais vidēja termiņa valsts attīstības plānošanas dokuments Latvijā.

Patlaban spēkā esošā "Latvijas Nacionālais attīstības plāna 2014.-2020.gadam" (NAP2020) mērķi ir sekmēt ilgtspējīgu Latvijas ekonomikas izaugsmi, valsts un reģionu konkurētspēju starptautiskajos tirgos, radīt spēcīgu vidusšķiru, kā arī sekmēt politiku, kas ved pie stabiliem un pietiekamiem ienākumiem un cienīga darba ikvienam, mazinot nabadzību, ienākumu nevienlīdzību un uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti un apmierinātību ar dzīvi. Tāpat NAP2020 mērķis ir nodrošināt pozitīvu un stabilu tautas ataudzi Latvijā, pieaugošu dzimstību, mirstības mazināšanos un iedzīvotāju vēlmi dzīvot un atgriezties Latvijā.