Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Latvijā

Saeima noraida pieprasījumu vērtēt "Papardes zieda" centienus atcelt "tikumības grozījumus"

© f64

Saeima šodien noraidīja Saeimas opozīcijas deputātu pieprasījumu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) par biedrības "Papardes zieds" interešu aizstāvības pasākumiem tā dēvēto "tikumības grozījumu" atcelšanai.

Par šo jautājumu līdzīgi kā iepriekš Pieprasījumu komisijas sēdē arī šodien raisījās plašas debates par ārvalstu naudas ietekmi un seksuālās izglītības nodrošināšanu, izskanot pretrunīgiem viedokļiem.

Kā ziņots, arī Pieprasījumu komisija iepriekš noraidīja šo dokumentu, balsīm daloties uz pusēm.

Iepriekš, komisijā skaidrojot iesniegto pieprasījumu, opozīcijas deputāte Jūlija Stepaņenko (S) sacīja, ka deputāti vēlas aicināt premjeru izvērtēt, vai Latvijas suverēno varu neapdraud "likumu pirkšana". Pēc pieprasījuma var noprast, ka deputātus satrauc finansējums, ko biedrība saņēmusi no Džordža Sorosa dibinātā fonda "Open Society Foundations", kā arī tas, ka Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) piešķīris finansējumu biedrībai, atbalstot tās centienus atcelt "tikumības grozījumus".

Savukārt biedrības "Papardes zieds" prezidents Reinis Āboltiņš komisijas sēdē sacīja, ka opozīcijas pieprasījums vēršas ne tikai pret nodibinājumu, bet nevalstisko organizāciju (NVO) sektoru kopumā, turklāt tas ir mēģinājums ierobežot Latvijas Satversmē noteiktās tiesības. "Pieprasījums ir vēršanās pret NVO un demokrātiju kopumā. [..] Mūsuprāt, pieprasījums ir bīstams precedents," teica Āboltiņš.