Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Pēc karstuma Latvijā iespējamas virpuļvētras; vai jābaidās?

© F64

Patlaban Latvijā valdošo karstumu drīzumā var nomainīt postošas dabas stihijas, vēsta raidījums "Bez Tabu", atsaucoties uz meteorologu sniegto informāciju.

Ļoti iespējams, vēja stabi ies pāri mūsu zemei arī pēc šā pavasara, vasaras sākuma tveices, informē meteorologi.

Ne vien negaisu, vētras, spēcīgas lietusgāzes, bet arī mazākus un lielākus tornado jeb virpuļviesuļus, kas savā ceļā spējīgi aizslaucīt visu, Latvijā var novērot pēc ilgstošiem karstuma viļņiem. Ļoti iespējams, vēja stabi ies pāri mūsu zemei arī pēc šā pavasara, vasaras sākuma tveices, informē meteorologi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Prognožu nodaļas vadītāja Laura Krūmiņa stāsta, ka ir grūti paredzēt, kur un kad veidosies virpuļviesuļi, tāpat Latvijā netiekot izdalīts, vai postījumus nodarījis stiprs vējš vai virpuļviesulis. Virpuļviesuļi, atkāpjoties karstumam, ”draudzējoties” ar spēcīgu vēju, kas var būt postošs.

”Virpuļu rašanās un ļoti spēcīgi vēji ar postījumiem un cilvēku upuriem tika novēroti 2004. gada 4. jūnijā, kad arī atkāpās karstās gaisa masas,” informē L. Krūmiņa, kura stāsta, ka postošas vētras pēc karstuma periodiem plosās ik pa laikam.