Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Jaunums. Alus no bioloģiski audzētiem apiņiem un bez glutēna

© http://www.lacplesisalus.lv

Pašmāju alus darītava Lāčplēsis uzsākusi ražot jaunu alu Staburags Īpašais, kas tiek ražots no bioloģiski audzētiem apiņiem un bez glutēna. Šis ir īpašs lāgera gaišais alus no īpašiem bio apiņiem, kas vislabāk atbildīs augstvērtīga alus cienītāju prasībām. Jāmin, ka alus Staburags ir viens no retajiem aliem Latvijā, kas tiek ražots no bio apiņiem. Alus darītava turpina investēt jaunā zīmola attīstībā, un šogad plānots ieguldīt ap 100 tūkstošiem eiro.

Staburags sērija ir alus darītavas Lāčplēsis lepnums, kas gada laikā kopš tā ražošanas uzsākšanas ir sasniedzis teicamus pārdošanas rezultātus un kļuvis ļoti iecienīts savā kategorijā. Turpinot veiksmes stāstu, Staburags paplašina produkciju ar jaunu alu. Tā izgatavošanā izmantoti apiņi, kas audzēti ekoloģiskā saimniecībā. Ar bioloģiski audzētu apiņu izvēli alus meistari vēlreiz uzsver alus Staburags augstvērtīgo izejvielu kvalitāti un produkta izsmalcinātību.

Uldis Vērsis, alus darītavas Lāčplēsis alus meistars: «Alus Staburags ir jaunais alus darītavas veiksmes stāsts, kas tik īsā laikā sasniedzis teicamus pārdošanas rādītājus tirgū un spēj konkurēt ar citiem iecienītiem aliem. Sekojot pasaules tendencēm, nolēmām paplašināt sortimentu ar jaunu produktu Staburags Īpašais - gaišo alu, kas ražots no īpaši izvēlētiem un bioloģiskā saimniecībā audzētiem apiņiem. Šie apiņi ir audzēti ekoloģiskos apstākļos, ko apliecina bioloģisko saimniecību uzraugoša institūta izsniegts sertifikāts. Bioloģiskie produkti kļūst populāri dažādās kategorijās, tāpēc nolēmām arī ar to iepriecināt alus cienītājus, kuriem bez garšas īpašībām ir svarīga arī kvalitāte.»

Andrejs Šikors, Alus, kvasa un iesala dzērienu biedrības Alus brālības valdes loceklis un zīmola Baltic Beer Star vadītājs: «Patiess prieks, ka zīmols Staburags ir pievērsies bioloģiski ražoto produktu tēmai, jo izsenis nosaukums BIO uzliek par pienākumu ražotājam ne tikai izzināt, bet arī atbildēt par izejvielu izcelsmi, kvalitāti un nekaitīgumu patērētājam. Latvijā nav daudz alus darītavu, kuras izmanto bioloģiskajās saimniecībās audzētās izejvielas. Alus ražošana no bioloģiski audzētām izejvielām kļūst arvien pieprasītāka, līdzīgi kā pieaug pieprasījums pēc ekoloģiskiem produktiem.»

Staburags Īpašais ir gaišais alus, kas brūvēts no 100% bioloģiski audzētiem apiņiem. Tas lepojas ar savu zeltaino nokrāsu un patīkamu svaigumu. Tam piemīt mēreni saldens maizes aromāts, kuru papildina patīkama iesala garša. Vienlaikus šis alus ir piemērots tam cilvēku lokam, kam ir glutēna nepanesamība.

Jaunais alus tiek ražots stikla pudelēs un skārdenēs, un tas paplašina esošo sortimentu - Staburags Gaišo, Staburags Tumšo un Staburags Balto alu.

Alus Staburags lepojas, ka tā gatavošana balstās uz vairāk nekā 50 gadus senām amatniecības tradīcijām, ko alus Lāčplēsis pirmsākumos iesāka vieni no pirmajiem darītavas brūveriem. Lāčplēsis lieliskās garšas dēļ kļuva par vienu no lielākajiem alus zīmoliem. Labākās alus garšas tradīcijas tika nodotas arī tālāk jaunajai alus Staburags līnijai.