Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Advokāts Gobzems plāno iesaistīties politikā; "debesmannas kalnus" nesola

© Romāns Kokšarovs/ F64 Photo Agency

Vairākus mēnešus pirms rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, advokāts Aldis Gobzems paziņojis, ka, iespējams, pievienosies Artusa Kaimiņa politiskajam spēkam.

Ierakstā, kas otrdienas pēcpusdienā publicēts sociālajā tīklā facebook, advokāts Aldis Gobzems norāda: "Zolitūdes lieta man ir devusi zināmu briedumu, kāda nebija pirms tam, un ceru, ka tā arī ir parādījusi, ka doto vārdu spēju turēt, stāvot stingru mugurkaulu nosprausto ideālu sardzē. Es esmu nolēmis iet politikā, jo tas ir mans aicinājums, un tas ir vienīgais ceļš, lai novērstu nejēdzības, kuras redzu. Es ticu, ka varu uzvarēt, un es ticu, ka varu uzlabot mūsu valsti. Es arī ticu, ka varu būt drosmīgs nozīmīgiem lēmumiem, taču šobrīd nevēlos solīt debesmannas kalnus, jo tādu nebūs."

"Es nevēlos piedāvāt Laimes lāci, jo tāda nav. Šobrīd vēlos tikai aicināt atbalstīt mani pieņemtā lēmuma kontekstā. Mana vīzija ir - mūsu valsts top10 bagātākā un top5 laimīgākā pasaulē. Utopija? Jā, varbūt. Bet pamēģiniet tiekties pēc tā. Viss taču sākas no domas, vai ne? Īstenojas jau tikai tas, ko mēs domājam. Ja gribēsim tikai jaunas pastalas, tad neko vairāk par pastalām arī neiegūsim. Tāpēc neskaitiet, cik būs papildus brīvdienas, valsts nesākas no brīvdienām, valsts sākas no vīzijas. Valsts sākas no mērķa, kurš pēdējā laikā ir izplēnējis vairāksolīšanā par sīkumiem nogurušajiem un tiem, kuri jau vairs netic nekam - ne veciem vēžiem jaunās kulītēs, ne nepiepildāmiem solījumiem, un arī tiem, kuri netic man. Jo vairāk mēs atbalstīsim viens otru, jo vairāk mēs apvienosimies, jo agrāk mēs sāksim dzīvot labākā valstī," norāda vairāku Zolitūdes traģēdijas civillietu advokāts.

Pēc publikācijā minētās informācijas noprotams, ka A.Gobzems, iespējams, pievienosies A.Kaimiņa pārstāvētajai partijai "KPV LV". "Artuss Kaimiņš bija viens no retajiem, kurš ar darbiem man palīdzēja, uzturot Zolitūdes stāstu dzīvu visus šos gadus. Tagad ir pienācis mans laiks palīdzēt viņam. Nē, es nebūšu kā viņš, drīzāk pat pretpols. Bet mums izdosies, jo mums ir uzvarētāja gars un neiedomājama drosme ticēt, kā arī īstenot savus mērķus. Un ar mums es domāju mūsu valsti."