Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Populārajai Simtgades loterijai tapusi trešā sērija

© F64

Finanšu ministrija (FM) un VAS "Latvijas loto" turpina Latvijas nacionālās momentloterijas projektu - Simtgades loteriju, piedāvājot jau trešo biļešu sēriju, kā arī izsludina mākslas darbu konkursu "Jaunie talanti Latvijas simtgadei", informēja FM.

Loterijas trešo biļešu sēriju atkal rotā īpaši mākslas darbi - šoreiz Latvijas Mākslas akadēmijas studentu veidotie gleznojumi. Studentu entuziasms mudinājis radīt vēl vienu sēriju ar jauno mākslinieku darbiem, tādēļ Brīvības mēneša kalendāru papildinās vēl kāds notikums - izstāde-konkurss "Jaunie talanti Latvijas simtgadei", kur pieci visaugstāk novērtētie darbi, ko noteiks ekspertu žūrijas un sabiedrības balsojums, gūs iespēju nokļūt uz Simtgades loterijas jaunajiem talantiem veltītās sērijas biļetēm, bet gleznu autori saņems vienreizēju atbalstu 500 eiro apmērā.

"Simtgades loterija ir unikāls produkts, kas strauji guvis popularitāti iedzīvotāju vidū. Turklāt tā kalpo cēlam mērķim - līdzekļu vākšanai spožāko Latvijas jauniešu atbalstam, kuri jau šogad katrā vidējās izglītības iestādē Latvijā saņems pirmās stipendijas. Savukārt caur mākslas darbiem aicinu ieraudzīt, apzināt, un godināt Latvijas vērtības no paaudzes paaudzē. Uzskatu, ka Simtgades loterijas biļetes ir kā vēstnesis, kas kā mazs mākslas darbs - kā glezna, kā pastkarte - ienes mākslinieku izcilo veikumu un Latvijas vērtības teju katrā mājā," norādīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Atzīmējot Latvijas valsts simtgadi, vēlamies turpināt tradīcijas un aicinām caur Simtgades loterijas biļešu dizainu iepazīties ar jauniem un talantīgiem Latvijas māksliniekiem, kuru darbi rotā Simtgades loterijas trešās sērijas biļešu dizainu. Priecājamies par veiksmīgo sadarbību ar Latvijas Mākslas akadēmiju, īstenojot mākslas darbu konkursu jaunajiem talantiem, kas nākotnē spoži atmirdzēs mūsu valsts mākslas pasaulē," sacīja "Latvijas Loto" valdes priekšsēdētāja Maija Kubli.

Uz Simtgades loterijas trešās sērijas biļetēm apskatāmi Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) jauno un daudzsološo mākslinieku darbi - Annas Pabērzas darbs "Zeme", Kristīnes Kutepovas darbs "Dabas spēks", Dāvja Ozola darbs "Pietura", Alises Bēržvades darbs "Tilts pār Daugavu" un Lauras Veļas darbs "Iebridu brikšņos".

Pateicoties Latvijas iedzīvotājiem, kuri piedalījušies "Latvijas Loto" organizētajā Simtgades loterijā, iespējams sniegt atbalstu katras vidējās izglītības iestādes spožākajam absolventam un jau drīzumā izlaidumu pasākumu ietvaros pirmās stipendijas nonāks šo izcilnieku rokās.

Simtgades loterijā līdz šim laimēti deviņi 100 000 eiro laimesti un divdesmit deviņi 10 000 eiro laimesti. Savukārt nelaimējušajām biļetēm tiek dota otra iespēja īpašā papildspēlē, kas kļuvusi par TV šova "SuperBingo" sastāvdaļu.

Izstādē-konkursā "Jaunie talanti Latvijas simtgadei", kas norisināsies LMA pirmā stāva izstāžu zālē, ar savu gleznojumu un Latvijas vērtības aprakstu aicināts piedalīties ikviens LMA students. Četrus laureātus noteiks žūrija, kurā būs LMA, FM un "Latvijas Loto" pārstāvji, bet piekto noteiks izstādes apmeklētāju balsojums. Pieci laureāti, kuru darbi rotās Simtgades loterijas jaunajiem talantiem veltīto biļešu sēriju, tiks pasludināti 24.maijā, kad tiks noslēgta konkursa darbu izstāde un uzvarētājiem tiks piešķirta vienreizēja stipendija 500 eiro apmērā.