Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS. Ekskluzīva intervija ar Valteru Frīdenbergu: Ceru, ka būšu vesels maija beigās

© LTV raidījuma «Gudrs, vēl gudrāks» publicitātes foto

LTV raidījuma «Gudrs, vēl gudrāks» vadītājs un dziedātājs Valters Frīdenbergs (30) starp nogurdinošajiem ķīmijterapijas kursiem Berlīnes Šaritē klīnikā divas nedēļas paviesojās dzimtajā Rīgā. Neilgi pirms aizlidošanas uz Vāciju mūziķis »Vakara Ziņām« atklāja, kā pavadījis laiku mājās.

Salīdzinot ar pērnā gada rudeni, kad Valters Frīdenbergs publiski atklāja, ka cīnās ar vēzi, šobrīd viņš jūtas pozitīvāk: «Tagad ir jāiziet vēl viens ķīmijterapijas kurss. Vēl nevar teikt, ka viss ir iziets, bet vismaz finiša taisni var redzēt. Šobrīd ir plānots, ka tā būs pēdējā un noslēdzošā ķīmijterapijas daļa. Tādēļ maijā vai jūnija sākumā ārstēšanās process varētu tikt pabeigts. Protams, pēc tam būs visas pārbaudes un analīzes, lai tiešām izskaustu visu to, kas ir iekšā. Ārsti cer, ka pietiks ar ķīmijterapiju.

Iespējams, ka vēl ir jātaisa operācija. Mēs visi gan ceram uz to, ka pietiks ar zālēm un es jau būšu vesels maija beigās. Par to, vai vajadzēs ārstēties pēc tam, tagad nevēlos domāt. Jācer uz to labāko, un tad tas arī piepildās. Emocionāli tagad ir vieglāk. Rudenī vēl daudzas lietas vispār nebija skaidras. Bija daudz jautājumu «Kas notiks? Kurā vietā būs ārstēšana?» Tagad ir daudz patīkamāk. Arī fiziski nav tik grūti, kā tas bija rudenī un ziemas sākumā. Viss iet uz augšu!»

Valters stāsta, ka pirmais sapnis, ko viņš īstenos vasaras sākumā, atgriežoties Latvijā, ir došanās uz kādu vietu, kur var kārtīgi paēst. Mūziķis atzīst, ka slimnīcas pārtika ir un paliek slimnīcas pārtika, neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā tā atrodas. Viņš atklāj, ka ir ļoti noilgojies pēc kārtīgas latviešu virtuves un ēdiena.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv