Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Dzīve Latvijā: Lai saņemtu 9 eiro pabalstu, jāatstrādā 48 stundas

© pixabay.com

Viesturs dzīvo Pitragā, viņš ir bez darba, bet ļoti vēlas strādāt, tomēr šobrīd meklējumi nav vainagojušies panākumiem, vēsta raidījums „Ceturtā studija”.

Pēdējā darba vieta viņam bija skolā, bet darbs zaudēts. 50 gadīgais vīrietis vērsies pēc palīdzības vietējā sociālajā dienestā. „Tur man pateica - tā kā man novembrī, decembrī, janvārī bija 40 eiro ienākumi, man pabalsts no 53 eiro sarūk līdz 9 eiro,” stāsta Viesturs.

Viss esot aprēķināts pareizi, skaidro Dundagas Sociālā dienesta vadītāja Dace Upleja.

Taču, lai šos 9 eiro saņemtu, viņam vēl sabiedrības labā ir jānostrādā 48 stundas, piemēram, jūras krastā jāvāc atkritumi,

Tas gan neesot darbs, bet „sociālo prasmju atjaunošanas un saglabāšanas pasākums,” norāda dienestā.

Trūcīgais cilvēks pavisam lēts darba spēks sanāk, secina raidījums. Stundā persona nopelna mazāk kā 20 centus. Un viss ir kārtībā - tas nav darbs, bet īpašs pasākums.

Bet ar šo stāsts vēl nav galā….Sociālajā dienestā Viesturam ieteikts iet strādāt uz vietējo zivju cehu, taču vīrietis paskaidrojis - draudzene tur strādā un saka, ka tur vīrieši nav vajadzīgi. Padzirdot piesaucam draudzeni, sociālā dienesta darbinieki saausījušies - ak, redz, ir kāds, kas jūs uztur vai palīdz ikdienā. „Bet es ar viņu nedzīvoju kopā. Viņai ir sava dzīve, savas problēmas, kredīts bankā. Pat šajā jautājumā viņiem jārakņājas!!! Nu tad lai brauc un skatās, ko es gultā daru!”

„Izvērtējot katra cilvēka situāciju, tiek izvērtēts jebkurš resurss, kas var palīdzēt cilvēkam uzlabot situāciju,” paskaidro D. Upleja.