Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Latvija iet uz rekordu; šūs lielāko valsts karogu pasaulē

© F64

Latvijā valsts simtgadei par godu iecerēts uzšūt Ginesa rekorda cienīgu karogu. Tas būs ne tikai lielākais Latvijas Valsts karogs, bet vispār lielākais valsts karogs visā pasaulē, vēstīja raidījums "900 sekundes".

Lai iecerēto mērķi varētu īstenot, būs nepieciešami pieci simti kilometru diegu un audums vairāk nekā desmit futbola laukumu platībā.

Idejas autors Oskars Polmanis norāda, ka līdz šim pasaules rekords pieder Tuvo Austrumu valsts Kataras iedzīvotājiem. Tur uzšūtā karoga izmērs bija 101 000 kvadrātmetru.

Latvijas karogs būs 250 metrus plats un 500 metrus garš. Karoga laukums būs 125 000 m² jeb 12,5 hektāru. Nepieciešamā auduma svars arī būs iespaidīgs - desmit tonnas. Aptuvenās izmaksas - līdz 200 000 eiro.

Lai karogu varētu pārvietot, būs nepieciešami aptuveni trīssimt cilvēku. Karogu iecerēts izklāt īpaši noskatītā pļavā pie Cēsīm šajā vasarā 18. augustā, kas ir dažas dienas pirms Latvijas starptautiskās atzīšanas de jure.

Pēc tam, kad karogs būs sašūts un izrādīts visai pasaulei un tas būs pievērsis daudzu valstu iedzīvotāju uzmanību Latvijas dzimšanas dienā, to iecerēts izdalīt Latvijas un ne tikai Latvijas mācību iestādēm.