Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Prognozē bukmeikeri: Kas Latviju sagaida 2018.gadā

© F64

Aiz muguras ir 2017.gads un pirmās divas 2018.gada nedēļas, kuras gluži kā viss iepriekšējais gads, bijušas notikumiem bagātas. Pirmās divas šī gada nedēļas iezīmējušas visa gada tendences, jo šogad, papildus ierastajiem kultūras un sporta pasākumiem, norisināsies Ziemas Olimpiskās spēles, XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, Saeimas vēlēšanas un Latvijas simtgades svinības. Tādēļ “Betsafe” bukmeikeri nesēž malā un ir izteikuši arī savas prognozes šim gadam.

2018.gada svarīgākais notikums politikā būs Saeimas vēlēšanas, kuras norisināsies š.g. oktobrī. Pēc “Betsafe” bukmeikeru domām, iespēja partijai “Saskaņa” šajās vēlēšanās iegūt lielāko procentuālo atbalstu ir 77%.

Gada sākumā uzvirmojušas kaislības arī saistībā ar hokeja izlasi “Rīgas Dinamo”. Attaisnojumu komandas sliktajai sezonai netrūkst - nepareizi izvēlēti galvenie treneri, spēlētājiem trūkst motivācijas un neveiksmi nesošs komandas talismans. Pēc bukmeikeru domām arī nākamā, 2018./2019.gada sezona komandai nesolās būt veiksmīgāka. Iespēja, ka komanda iekļūs nākamās sezonas izslēgšanas spēlēs ir tikai 17%. Labākas izredzes netiek prognozētas arī Latvijas hokeja izlasei - viņu izredzes iekļūt Pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā esot 14%. Lielākas izredzes ir kādam no latviešu hokeja spēlētājiem nospēlēt vismaz 5 spēles NHL 2018.-2019. gada sezonā (izņemot Zemgusu Girgensonu) - 20%.

Līdzīgas iespējas gūt panākumus ir mūsu tenisistiem - Aļonas Ostapenko izredzes otro gadu pēc kārtas kvalificēties sezonas TOP 8 noslēguma turnīram un Ernesta Gulbja izredzes atgriezties ATP TOP 50 spēlētāju rangā ir 20%. Arī Maira Brieža iespējas iegūt Latvijas gada balvu sportā kā gada labākajam sportistam ir 20%. Taču svarīgākais šī gada sporta notikums būs Ziemas Olimpiskās spēles, kas norisināsies jau nākammēnes ( no 9. - 25.februārim). Saskaņā ar bukmeikeru prognozēm, Andreja Rastrogujeva iespējas šajās spēlēs kādā no distancēm finišēt TOP 3 sportistu vidū ir visai nelielas - 14%.

Viens no svarīgākajiem šī gada mūzikas pasaules notikumiem būs Eirovīzija, kur, saskaņā ar bumeikeru prognozēm, Latvijas pārstāvju izredzes iekļūt TOP 5 valstu vidū ir 10%. Arī Markusa Rivas izredzes beidzot uzvarēt nacionālajā atlasē (Supernova) ir līdzvērtīgas mūsu pārstāvju panākumu gūšanas iespējai Eirovīzijā - 10%.