Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Latvijā

Kritušo karavīru ģimenes saņems teju 20 000 eiro

© AFP/ SCANPIX

Fonda "Namejs" organizētajā akcijā "Atceries savējos!" saziedoti teju 20 000 eiro bojāgājušo karavīru bērnu, ģimeņu, starptautisko operāciju un veterānu sociālajam atbalstam, informēja fonda pārstāvji.

No šiem līdzekļiem akcijas atklāšanas un Lāčplēša dienai veltītajos pasākumos saziedoti 1155 eiro, bet 18.novembra svētku pasākumos - 2930 eiro.

Savāktos ziedojumus izlieto, lai palīdzētu Nacionālo bruņoto spēku starptautiskajās operācijās kritušo karavīru ģimenēm. Līdzekļi izmantoti, lai apmaksātu medicīniskās rehabilitācijas izdevumus Viestura ordeņa lielkrusta komandieru, kaprāļa Dāvja Baltābola tēvam un mātei un dižkareivja Ginta Bleijas mātei.

Baltābola tēvs esot ļoti gandarīts par palīdzību. "No visām zālēm vislabākās ir cilvēku sirsnība, kas man sarūpēja ne tikai labāku veselību, bet arī Ziemassvētku dāvanu. Sirsnīgi pateicos par to ikvienam ziedotājam," sacīja kritušā karavīra tēvs.

Fonds ir sarūpējis arī dāvanas viena no kritušo karavīru bērniem, kuri savas dzimšanas dienas svinēja Patriotu mēnesī.

Fonds "Namejs" pateicas ziedotājiem. "Milzīgā cilvēku atsaucība un sirsnība, ar kādu viņi ziedoja naudu mūsu brīvprātīgajiem svētku pasākumos, iedrošina fondu vēl ar lielāku sparu turpināt aizsākto. Īpašs gandarījums ir par to, ka ziedojumu vākšanā iesaistījās arī karavīri no Ādažu bāzes, jo lielākā daļa mūsdienās kritušo karavīru dienēja tur izvietotajās apakšvienībās," sacīja fonda priekšsēdētājs un bijušais Nacionālo bruņoto spēku komandieris Raimonds Graube.

Viņš informēja, ka Patriotu mēnesī fonds vairāk pievērsās kritušo karavīru ģimeņu atbalstam, bet turpmāk tiek plānots atbalstīt arī veterānus, kas piedalījušies starptautiskajās operācijās un "bijuši klāt pie mūsu valsts bruņoto spēku izveides".

Atsaucoties bijušā aizsardzības ministra, Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa aicinājumam, biedrība "Latvijas ģenerāļu klubs" 2015. gadā izveidoja nodibinājumu "Valsts aizsardzības un patriotisma fonds "Namejs"". Tā mērķis ir veicināt patriotismu Latvijas sabiedrībā, uzturēt starptautiskajās operācijās cietušo karavīru piemiņu un atbalstīt Nacionālo bruņoto spēku attīstību un to uzdevumu izpildi valsts aizsardzībā.