Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Personāla atlases procesā sāk izmantot virtuālo realitāti

© Ekrānšāviņš no video

Lai potenciālos darba ņēmējus iepazīstinātu ar dažādām darba situācijām, mobilo sakaru operators Tele2 uzsāks personāla atlases procesā izmantot virtuālās realitātes testus.

Pateicoties Gear virtuālās realitātes (VR) brillēm, jau pirmajā darba intervijā kandidātiem būs iespēja nokļūt reālās darba situācijās un vērot, piemēram, klientu apkalpošanas centru darbību un konsultantu ikdienu. Tāpat tiks piedāvāta iespēja iepazīties ar Tele2 biroja darbu.

«Inovatīvas tehnoloģijas sniedz mums daudz plašākas iespējas itin visās jomās. Arī personāla vadība šobrīd piedzīvo pamatīgu attīstību. Tikai ar konkurētspējīgu atalgojumu un sociālajām garantijām vairs nevar pretendēt uz kārota darba devēja statusu. Uzņēmumam jāspēj piedāvāt unikālu pieredzi, pārsteigt potenciālos darbiniekus jau pirmajā saskarsmē ar uzņēmumu,» stāsta Tele2 personāla vadības direktore Aija Bite-Ozere.

Jāatzīmē, ka virtuālā realitāte būs pieejama ne tikai potenciālajiem kandidātiem, bet arī esošajiem Tele2 darbiniekiem. Šā gada decembrī uzņēmums biroja atpūtas istabu aprīkoja ar HTC VR brillēm, kas ir labākā un kvalitatīvākā virtuālās realitātes sistēma tirgū. Ikviens darbinieks tagad varēs atpūsties no intensīva darba, smelties iedvesmu un enerģiju virtuālajā pasaulē. Darbiniekiem būs pieejamas vairākas spēles, kā arī Google Earth virtuālā programma, kas ļauj burtiski nokļūt jebkurā pasaules malā.

Tele2 personālvadības un darba atlases process 2017. gada laikā būtiski attīstījās, iekļaujot labāko un mūsdienīgāko, ko digitālā pasaule piedāvā. Kopā ar VR briļļu pieredzi no septembra jauno darbinieku meklēšanā tiek iesaistīts arī čatbots jeb karjeras asistente Ieva. Čatbots uzrunā potenciālos darba ņēmējus Messenger platformā, piedāvājot viņiem vakances un stāstot par Tele2 ikdienu. «Šī ir unikāla iespēja uzrunāt jauniešus viņiem ērtā un saprotamā veidā. Līdz šim Ieva mums ir palīdzējusi vismaz 200 potenciālo darbinieku piesaistē, kas būtiski atvieglo darbu mūsu komandai,» piebilst Aija Bite-Ozere.