Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Mediķi atdzīvina divus vīriešus

© F64

Vakar mediķiem izdevies sekmīgi atjaunot sirdsdarbību diviem vīriešiem, kuri sabiedriskā vieta zaudēja samaņu, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Viens no gadījumiem bijis Zemgalē, bet otrs - Rīgas reģionā. Abos gadījumos vīrieši, kuriem sabiedriskā vietā pēkšņi palicis slikti, zaudēja samaņu.

Zemgalē 72 gadus vecam vīrietim palīdzību sniedza divas mediķu brigādes, tostarp ārsta-speciālista brigāde. Pēc sirdsdarbības atjaunošanas vīrietis tika nogādāts Jelgavas slimnīcā.

Savukārt Rīgas reģionā samaņu zaudēja 43 gadus vecs vīrietis, kuru pēc sirdsdarbības atjaunošanas mediķi nogādāja Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā.

Abos gadījumos ir aizdomas par pēkšņu sirds saslimšanu, turklāt vienā no gadījumiem vīrietis sūdzējies par spiedošām sāpēm krūtīs. Šī iemesla dēļ mediķi atgādina, ka, sajūtot pēkšņas sāpes krūtīs, īpaši pirmreizējas, nekavējoties jāsazinās ar mediķiem, lai nepanāktu stāvokļa pasliktināšanos.

Jau ziņots, ka kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1082 izsaukumiem, no tiem 181 bija saistīti ar dažāda rakstura traumām.